‘Bubašvabe‘ na tronu

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZVIJEZDA DO ZVIJEZDE

VIDEO/FOTO: ‘Nijemci‘ srušili Modrića, Broza i Kovu u spektakularnom okršaju Vatrenih!

Izazov su prihvatili i bivši Vatreni, a sada članovi stožera Vedran Ćorluka, Ivica Olić i Mario Mandžukić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2023. 19:24

3 NA 3 Turnir u uličnom nogometu, upriličen danas na parikralištu trgovačkog centra City Center One West u Zagrebu, okupio je cijelu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, te stotine obožavatelja i navijača.

Od 23 igrača koliko ih je pozvao Zlatko Dalić za oglede s Latvijom i Armenijom u kvalifikacijama za Euro, na druženje s navijačima opravdano nisu stigli tek Domagoj Vida i Nikola Vlašić, a za igru ih je pak bilo spremno 19.

Naime, manje ozljede imaju Joško Gvardiol i Borna Barišić. No, zato nisu igrali samo reprezentativci, izazov su prihvatili i bivši Vatreni, a sada članovi stožera Vedran Ćorluka, Ivica Olić i Mario Mandžukić.

Ponedjeljak je bio uzbudljiv, na malom terenu oko kojeg su postavljene montažne tribine prvo su vještine pokazale nogometašice, ali bila je to samo predigra. Vatreni su sretni, barem većina, što su se “vratili na ulicu” jer mnogi su tako i počeli prijateljstvo s loptom. Hrvatski nogometni savez s partnerom PSK građanima je podario “Vatreni ponedjeljak”.

Kad su stigli Vatreni, zapad Zagreba je proključao. Stari i mladi opkolili su parking trgovačkog centra City Center One West, na zapadnom izlasku iz grada gdje su se pojavili Luka Modrić i kolege ne bi li odmjerili snage u uličnom nogometu igrajući trojica protiv trojice.

Na koncu turnira u finalu su igrale ekipe Trio gušt kojeg čine Modrić, Brozović i Kovačić protiv Bubašvaba (Kramarić Majer i Sosa) u kojemu su slavili ‘Nijemci.‘

image
DAMIR KRAJAC Cropix

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Autobus ih je doveo iz hotela Sheraton već oko 17 sati, iako je prvi susret bio od 18.20. Kako bi se zagrijali i dodano podigli atmosferu... Oko terena s umjetnom travom, na montažnim se tribinama natiskalo sigurno više od 1.000 navijača, a oni koji nisu stigli do svojeg mjesta, mogli su sve promatrati putem dva velika video-zida.

Prvi među reprezentativcima koji je dao izjavu za medije bio je Josip Juranović:

Nakon braniča UnionBerlina pred kamere je stao bivši napadač Rijeke, a sada belgijskog Westerloa, Matija Frigan:

A svoje viđenje ovog projekta dao je i branič Sassuola Martin Erlić.

Riječ je o cjelodnevnom događaju za navijače, za vrhunac kojeg je organizirano spektakularno odmjeravanje snaga hrvatskih reprezentativaca u uličnom nogometu, te potom druženje s fanovima. Mnogi su pohitali u kamion Sport Visiona gdje su mogli kupiti dresove i majice, te su strpljivo čekali na potpise, a posebno je zanimanje bilo za Modrića, Kovačića, Perišića, Gvardiola, donedavne dinamovce, kao i Brunu Petkovića.

Vatreni ponedjeljak ujedno je upriličen i kao prilika za sudjelovanje u promociji projekta “Pokaži srce” kojemu je cilj osvijestiti javnost, osobito sportaše o važnosti očuvanja zdravlja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

image
DAMIR KRAJAC Cropix

image
DAMIR KRAJAC Cropix

image
DAMIR KRAJAC Cropix

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Uz pokroviteljstvo PSK, posjetitelji su tijekom cijelog radnog dana, od 10 do 21 sat dobili priliku besplatno obaviti medicinske pretrage važne za zdravo bavljenje sportom - mjerenje tlaka, fizikalni pregled s auskultacijom, elektrokardiogram (EKG), mjerenje glukoze, mjerenje tjelesne kompozicije analitičkom vagom, procjena fizioterapeuta, nutricionističko savjetovanje, pregled vida, te se savjetovati s nutricionistima, fizioterapeutima i liječnicima specijalistima sportske medicine. To se događalo u jednom od šatora, zanimanja je bilo, ali ni približno tako veliko kao za Vatrene, dresove i dakako ugostiteljsku ponudu. Kao i obično.

Oni najbrži i najspretniji, uz predočenje iskaznice ili potvrde članstva u sportskom klubu, dobili su prigodu osvojiti kupon za besplatni zdravstveni pregled sportaša, te ostvariti druge pogodnosti u poliklinici Vaš Pregled, jednom od partnera projekta “Pokaži srce”.

Trgovački centar je bio pun, napravio je dobar posao, gužve na prilazima govorile su da se događa nešto specijalno, a izbornik je samo gledao da svi ostanu čitavi jer kako je cijeli dan ponavljao - bitno je da budemo kompletni za dvije utakmice koje dolaze, da ne bude ozljeda i rezultat neće izostati.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
27. srpanj 2024 04:08