CROPIX
IN MEMORIAM

VIDEO, FOTO: POSLJEDNJI OPROŠTAJ OD LEGENDE DINAMA Beckenbauer je za njega rekao: 'Da je imao više strpljenja, bio bi u Bayernu uz bok Seppu Maieru'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. svibanj 2019. 17:44

Nažalost, praznih stolaca u maksimirskoj loži u ovakvim prigodama sve je više, sve je manje onih koji se opraštaju od generacije. Ne ide im u prilog ni ova zagrebačka južina, udara na srce, drugoga muči prostata, treći se oslanja na štap, četvrti, tko zna...

Eto, otišao je i Žoga, koji ovakve prilike nije propuštao, štoviše i u tim je trenucima našao razlog za osmijeh, znao se našaliti i na vlastiti račun. Ovaj put njegova je slika na velikom ekranu, suigrači sa suzama u očima i brdo uspomena i anegdota. Koje bi se mogle prepričavati danima. Zlatko Škorić, legendarni Dinamov vratar, dio čuvene generacije 1967., ispraćen je sa zagrebačkog Mirogoja, a prije toga u Maksimiru je održana i komemoracija.

VIDEO: CROPIX

- Nažalost, u zadnjim njegovim danima svjedočio sam da je umirao u teškim bolovima, opaka bolest uzela je našeg Zlatka. Bio je veliki vratar s više od 300 utakmica u Dinamu, ubrajamo ga u naše najveće vratare. U našim brojnim razgovorima govorio mi je da je njihova generacija '67. napravila taj najveći uspjeh jer su bili prava momčad, ekipa. Ja mogu reći da je Dinamo veliki klub, baš zato jer su za njega igrali tako veliki igrači - rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić te ispričao jednu epizodu iz razgovora s legendarnim Franzom Beckenbauerom.

VIDEO: CROPIX

- Zlatko je bio gospodin u rukavicama, golmanskim rukavicama. Kad sam se 2006. susreo s Beckenbauerom pitao sam ga kako to da Škorić nije napravio karijeru u Bayernu. Rekao mi je tada Beckenbauer: 'Znate, vi Hrvati imali ste puno igrača koji su ostavili trag u Bayernu, a samo da je imao malo više strpljenja Zlatko bi napravio puno više, bio bi uz bok čak i jednom Seppu Maieru'.

Vratara koji je 'bio malo šlampav, jer je brzo izrastao, a podsjećao je na Jašina', opisao je i Zorislav Srebrić ispričavši kako je Škorića svojedobno u Angoli zaustavio policajac i prepoznao ga kao vratara Dinama. Naime, Afrikanac je bio u Zagrebu na školovanju, igrao je nogomet i znao je tko je Zlatko Škorić.

- Teško mi je u ovim trenucima pričati, pronaći riječi. Svi se osjećamo kao da je otrgnut dio nas. Izgubili smo istinskog velikana - kroz suze je kazao suigrač Slaven Zambata, dok je Škorićeva supruga Dubravka zahvalila:

- Kad sam saznala da je teško bolestan, otada neću nikad zaboraviti koliko je pomogao Mirko Barišić, koliko su pomogli Srebrić i Vrbanović, veliko hvala velikom Dinamu.

Ako komemoracija može završiti nekom dobrom viješću, reći ćemo da je ova bila ta, rijetka. Kažu da je Štef Lamza bolje, nije više na intenzivnoj, doktori su napokon optimisti. Držite se, gospon Štef, već je i Žoga previše...

Linker
03. svibanj 2024 18:49