Poplave na Malti

 TWITTER SCREENSHOT
SITUACIJA JE KAOTIČNA

VIDEO, FOTO: Potop na Malti, Vatrene na jugu Europe dočekao bazen, poplave paralizirale zemlju

Otočić Gozo probudio se kompletno pod vodom, za popodne najavljen prestanak oborina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2021. 09:22

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na Malti, gdje će večeras od 20.45 sati odigrati susret pretposljednjeg kola kvalifikacija za SP u Kataru sljedeće godine. Prije zarona u srž, u sportski dio teme, samo letimičnim pregledom medija s juga Europe dalo se uočiti da su na Malti u tijeku problematični vremenski uvjeti koji bi mogli utjecati i na samu utakmicu.

Naime, portal Times of Malta javlja da je preko noći zemlju zadesila velika oluja u kojoj je palo mnogo kiše, što je prouzročilo bujične poplave u nižim djelovima Malte. Otok Gozo praktično se jutros probudio sav pod vodom, a neke ulice su doslovno postale nove rijeke. Posebno su poplavljena mjesta Marsa i Qormi, odnosno Ghajnsielem, a predstavnici lokalnih vlasti naložili su građanima da budu oprezni prilikom izlaska iz njihovih domova.

Malteški portal Malta Today piše o tome da je u zemlji kroz svega jedan sat palo stotinjak litara kiše, a Civilna zaštita pomaže unesrećenima, to jest onima koje je bujica zadesila u vrlo neugodnim situacijama. Današnja temperatura zraka bit će između 17 i 22 stupnja, a za sutradan, kada Vatreni lete s Malte prema Splitu najavljeno je sunčano vrijeme.

Dok je otočić Gozo u problemu, na samoj Malti situacija je nešto bolja, a prognoza za nastavak dana je dobra te se u popodnevnim satima očekuje prestanak oborina.

Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potrebna je pobjeda na Malti kako bi uoči susreta posljednjeg kola, onog u nedjelju protiv Rusije na Poljudu ostala u utrci za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na SP.

Linker
12. svibanj 2024 12:10