SCREENSHOT Sportklub
KIŠA GOLOVA

VIDEO Grbić primio pet ‘komada‘ na debiju, Brazilac mu zabio hat-trick, 19-godišnjak probio hrvatskog vratara

Četvrta runda FA Kupa spojila je dva engleska prvoligaša, a gledatelji su imali što za vidjeti
Piše: SN/HINAObjavljeno: 27. siječanj 2024. 18:10

Četvrta runda FA Kupa spojila je dva prvoligaša. Sheffield United ugostio je Brighton na svom Bramall Laneu, a gledatelji su mogli svjedočiti pravom spektaklu i "kiši golova". Iako se do kraja prvog dijela moglo govoriti o neizvjesnosti pri rezultatu 2:2, Brighton je u konačnici s 5:2 potopio Sheffield.

Ujedno, ogled je obilježio i debi Ive Grbića. Hrvatski vratar jučer je službeno prešao iz Atletico Madrida u Sheffield za 2,5 milijuna eura odštete. U subotu je prvi put stao među vratnice premierligaškog kluba, a u prvih pola sata jednostavno nije imao šanse očuvati mrežu netaknutom, da bi u drugoj dionici još tri puta vadio loptu iz svojih vrata.

U 14. minuti Facundo Buonanotte na Grbićevu je nesreću zabio vjerojatno najljepši pogodak karijere. Mladi Argentinac (19 godina) dobio je loptu na polovici Sheffielda, osvojio nešto prostora i s od prilike 25 metara silovito potegnuo ravno u gornji lijevi kut hrvatskog vratara. Bio je to jedan od onih udaraca kakvog "tri vratara ne bi obranila".

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Ništa značajno izglednije šanse Grbić nije imao ni u 29. minuti. Sudac Sunny Singh Gill pokazao je na bijelu točku, a Joao Pedro mirno je pogodio u donji desni kut našeg vratara.

image

Joao Pedro s bijele točke svladao je Grbića

Godfrey Pitt/actionplus/profimedia

Sheffield se do kraja prvog dijela vratio u susret pogocima Gustava Hamera (44.) i Williama Osule u osmoj minuti nadoknade, no već u 52. dosuđen je novi kazneni udarac u korist Brightona, a Pedro se još jednom matirao Grbića za 3:2 vodstvo gostiju. Brazilski napadač kompletirao je hat-trick izvrsnim pogotkom s distance, a za "petardu" se pobrinuo Danny Welbeck u sedmoj minuti nadoknade.

U Liverpoolu su se također sudarili premierligaši, a Luton je iznenadio Everton i pobijedio 2-1. Pobjednički pogodak Luton je postigao u 96. minuti, a strijelac je bio Woodrow. Prije toga su gosti vodili 1-0 nakon autogola Mikolenka u 39. minuti, dok je jedini pogodak za Evertonu dao Harrison u 55. minuti.

Leicester, donedavni premierligaš, a sada vodeća momčad Championshipa, lako je pred svojim navijačima pobijedio Birmingham 3-0. Sve golove Leicester je postigao u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Vardy u 47., Akgun u 72. te Praet u 88. minuti.

image

Cauley Woodrow zabio je za pobjedu Lutona

PAUL ELLIS Afp

Leeds i Plymouth će ponoviti utakmicu jer je prva, u Leedsu, završila 1-1, dok je nižerazredni Maidstone iznenadio Ipswich, drugu momčad na ljestvici Championshipa te je u gostima slavio 2-1. Gol odluke dao je Corne u 66. minuti.

U prethodna dva dana četvrto kolo FA kupa su preskočili samo Bournemouth i Manchester City, dok će ponovljene utakmice igrati Aston Villa - Chelsea, Nottingham Forest - Bristol City i Coventry - Sheffield Wednesday.

U nedjelju se sastaju West Bromwich - Wolverhampton, Watford - Southampton, Liverpool - Norwich i Newport City - Manchester United, dok u ponedjeljak igraju Blackburn - Wrexham.

Linker
03. svibanj 2024 22:33