Screenshot: Youtube
USPJEŠNA PROVJERA

VIDEO: HAJDUK POBJEDOM ZAPOČEO PRIPREME ZA EUROPU, BIJELI SLAVILI PROTIV RUSKOG PRVOLIGAŠA Pogledajte kako su Bijeli srušili protivnika u 20 minuta

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2019. 22:19

HAJDUK - KRILJA SOVJETOV 2:1 (Delić 13', Gyurcso 19' / Sobolev 56')

HAJDUK (4-3-1-2): Duka (od 56. Blažević) - Juranović (od 56. Bašić), Ismajli (od 46. Mikulić), Svatok (od 56. Vušković), Dellova (od 56. Lopez) - Jradi (od 56. Jurić), Nejašmić (od 56. Beširović), Hamza (od 56. Kalik) - Delić (od 56. Sahiti) - Gyurcso (od 56. Špikić), Jairo (od 56. Šego)

KRILJA SOVJETOV (3-5-1-1): Rižikov (od 46. Ovsjanjikov, od 70. Rižikov) - Karpov, Čičerin, Rohel - Terehov, Anton (od 76. Smirnov), Timofejev (od 46. Polujahtov), Kombarov, Zinjikovski - Yakuba - Sobolev (od 80. Golenkov)

U malom selu 10-ak kilometara od Maribora, u vruće subotnje ljetno poslijepodne u Rogozi ostvario je Hajduk prvu pobjedu na slovenskom dijelu priprema. Na igralištu bez gledatelja, ali i bez tribina na koje bi se uopće i smjestili, hajdukovci su ruskog prvoligaša riješili za manje od 20 minuta igre. Činjenica je da su Rusi jučer igrali dva susreta, u podnevnom terminu izgubili su 0:1 od Banik Ostrave, ali za utakmicu s Hajdukom trener Miodrag Božović izveo je novu jedanaestoricu (bez Dejana Radonjića) koja je od starta imala podređenu ulogu u dvoboju s Bijelima.

Sve pozitivno za Hajduk događalo se u napadačkom trokutu Gyurcso - Delić - Jairo, oba gola su na startu utakmice došla preko tog terceta. Poveli su Bijeli zgoditkom Delića kada je akciju započeo Gyurcso, pa nesebično uposlio Jaira koji je s lijeve strane već bio u poziciji matirati Rižikova, ali je dodao još bolje postavljenog, potpuno otvorenog Delića kojem nije bilo teško zatresti već praznu mrežu koju je vratara ruske momčadi napustio još prilikom istrčavanja na Jaira. Kod drugog gola pao je Jairo, ali se podigao pa asistirao Gyurcsu koji je preciznim udarcem poslao još jednu loptu u mrežu momčadi iz Samare. Da je bilo semafora rekli bismo da je "svijetlilo 2:0", ovako je rezultat bio tek upisan u novinarskim notesima.

Hajduk je u Rogozi nastupio u gotovo najjačem sastavu kojeg je imao na raspolaganju Oreščanin. Duka na golu, kapetan Juranović na desnom beku, na lijevom dojučerašnji igrač B momčadi Dellova, te stoperski par Ismajli i Ukrajinac Svatok sa zaštitnom maskom zbog ozljede jagodične kosti. U sredini Nejašmić sa Jradijem i Hamzom, ulogu Caktaša dobio je Delić, a na krilima u napadu Gyurcso i Jairo. Dominirao je Hajduk u prvom dijelu, igra se koncentrirala u 30-ak metara pred vratima Rižikova, a jedinu pravu šansu kreirali su Rusi u devetoj minuti kada je Anton prošao po desnoj strani, a Sobolev glavom šutirao preko vrata.

Ali, taj isti Sobolev, visoki napadač prvoligaša iz Samare, smanjio je na 2:1 početkom drugog dijela, a onda je Oreščanin ponudio šansu kompletnom novom sastavu. Bez minutaže su jedino ostali Radić i Tahiraj, dok se kod Rusa ozlijedio pričuvni vratar Ovsjanjikov, pa je Rižikov morao opet na vrata. U nastavku se igralo ravnopravnije, silne izmjene su promijenile ritam igre. Čak su Rusi imali više inicijative, ali bez konkretnijih prigoda kojima bi ugrozili Blaževića koji je u drugom dijelu ponio kapetansku traku u Rogozi. Uz Blaževića kapetana, treba spomenuti da je u drugom dijelu Lopez ponovno bio lijevi bek.

VIDEO: JURICA RADIĆ

Utakmicu su iza ograde, s nogu promatrali Saša Bjelanović i Lukša Jakobušić. Mogu biti zadovoljni viđenim. Nije za bodove, ali je pobjeda izborena odgovornim pristupom sa puno trke i angažmana. Za početak priprema sasvim dovoljno.

Sve pripremne utakmice Hajduka za novu sezonu možete pratiti na PlanetSportu.

Screenshot

Linker
01. svibanj 2024 02:14