JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
KOPIJA S MAKSIMIRA

Video: ‘Hajdukov Pirlo‘ ponovio Oršića! Pogledajte jedan od njegovih najljepših golova u karijeri

U derbiju kola slovačkog nogometnog prvenstva odigrana je prava poslastica s jakim hrvatskim pečatom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2021. 18:12

Svojedobno jedan od najvećih Hajdukovih talenata kojeg je klub s Poljuda 2016. godine prodao u Udinese, danas 23-godišnji Andrija Balić, zabio je ovogodišnjega Uskrsa sjajan pogodak u derbiju 25. kola slovaćkog nogometnog prvenstva. Njegov klub, DAC Dunajska Streda odigrao je 3:3 na gostovanju kod Žiline, u utakmici 2. i 3. momčadi s prvenstvene ljestvice.

Zanimljivo je, svih šest golova palo je u prvom poluvremenu, a Balić je zabio za vodstvo njegove momčadi (1:2) u 33. minuti. Krasnu loptu dobio je od suigrača Davisa na lijevoj strani, napravio par koraka poludijagonalno i desnom nogom maestralno pogodio u nebranjeni dio mreže domaćeg vratara Petrasa.

Inače, Balić je na taj način zabio peti pogodak u slovačkom prvenstvu ove sezone, a prvi mu je to zgoditak još od 25. listopada prošle godine kada je zabio lideru na ljestvici, Slovanu iz Bratislave. Slovan sada ima 13 bodova prednosti ispred drugoplasirane Balićeve Dunajske Strede.

Inače, Balić je nakon što je prošle sezone zadovoljio upravu DAC-a, ljetos potpisao ugovor s tim slovačkim klubom nakon što je tri i pol sezone bio članom Udinesea. Ove je sezone, barem se tako čini, uhvatio pravi ritam, jer u prvenstvu ima 22 nastupa i pet golova.

Balićev suigrač, mladi hrvatski reprezentativac Marko Divković u igru je za DAC ušao u 76. minuti.

Pogodak Andrije Balića pogledajte OVDJE

Linker
19. travanj 2024 14:27