PAU BARRENA Afp
SJAJNA MODRIĆEVA ASISTENCIJA

VIDEO: Hat-trick Benzeme, Real ponizio Barcelonu usred Camp Noua i izborio finale Kupa kralja

Kraljevski je klub s nevjerojatnih 4:0 deklasirao Barcu na njihovu terenu i slavio s ukupnih 4:1
Piše: SN, Dražen AntolićObjavljeno: 05. travanj 2023. 23:22

BARCELONA - REAL MADRID 0:4 (Vinicius Jr. 45.+1., Benzema 50., 58. p., 81)

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo?, Alonso (od 66. Garcia), Balde? - Kessie (od 60. Fati), Busquets, S. Roberto? - Raphinha (od 66. F. Torres?), Lewandowski, Gavi?

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal?, Militao?, Alaba?, Camavinga - Modrić (od 87. Tchouameni), Kroos, Valverde - Rodrygo (od 74. M. Asensio), Benzema⚽⚽⚽ (od 87. Nacho), Vinicius?⚽ (od 87. Ceballos)

BARCELONA - stadion Camp Nou. Sudac: Juan Martínez Munuera​ (Benidorm).


Real Madrid osvetio se Barceloni za dva vezana poraza, razbio ju je na Camp Nou 4:0 te će 6. svibnja igrat u finalu Kupa kralja s Osasunom na seviljskoj La Cartuji. Bit će to prva završnica Kraljeva od 2014. godine kad su bili pobjednici. Iako najtrofejniji klub, u Kupu su tek treći jer osvajali su ga 19 puta. Ispred njih su Barcelona sa 31 i Athletic Bilbao sa 23...

VINICIUSOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

DRUGI BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

BENZEMIN POGODAK ZA HAT-TRICK POGLEDAJTE OVDJE.

Karim Benzema još jednom je blistao punim sjajem, zabio je hat-trick u drugoj utakmici u nizu, a i kod pogotka Viniciusa bio je tamo da potvrdi, da ne ostanu bilo kakve dvojbe. No, to je za Francuza posebna večer jer El Clasico je igrao 43 puta, a premijerno je u njemu dao tri gola. Prvo poluvrijeme igrački je djelovalo povuci-potegni, a onda su Benzema i Modrić nametnuli svoje zakone i Barcelona je "uhićena".

image
LLUIS GENE Afp

Iako su pojedini mediji najavljivali da bi Luka Modrić mogao biti na klupi, što je itekao čudilo kad se zna koliko mu trener Carlo Ancelotti vjeruje, to se dakako nije dogodilo. Kapetan Vatrenih igrao je 87 minuta te će se za mjesec dana sučeliti Anti Budimiru. U prebogatoj zbirci ima samo jedan Kup kralja, dak se Budimir nada prvom trofeju. Modrić je ponudio partiju za koju se opet španjolski mediji utrkuju u hvalospjevima.

image
PAU BARRENA Afp

Proključalo je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Lewandowski je imao najbolji šut u dotadašnjem dijelu utakmice, ali je Courtois obranio, da bi Real odigrao silovitu kontru koja je završila golom Viniciusa. Brazilac je našao desno Benzemu koji mu vraća loptu na zicer pred vrata, udarac nije bio osobit, plasirao je kraj golmana, Kounde ju je stigao i skoro zaustavio ispred crte, no ipak nije uspio. Pritom je Benzema potvrdio pogodak.

image
PAU BARRENA Afp

Bio je to hladan tuš za Katalonce koji su imali veći posjed lopte, više napada, iako nisu bili osobito konkretni, sa samo četiri udarca i to bez prave šanse sve do te situacije Poljaka. Opet, kad sijevne trojac Rodrygo, Vinicius, Benzema zna biti pakleno, a protunapadi Reala radili su perfektno.

U 50. minuti bilo je 0:2. Luka Modrić povukao je loptu koju je izborio Militao, prošao je kraj Sergija Roberta i poslao rolicu na rub kaznenog prostora za Benzemu koji pogodađa golmanov desni donji kut.

image
LLUIS GENE Afp

Barca je dodatno davala gas, htjeli se vratiti na noge, pet minuta kasnije Raphinha je zaprijetio, no šut je odletio preko gola. Već u 58. minuti Benzema je s bijele točke dao i treći pogodak, a u 81. iz kontre na izvrstan pas Viniciusa i četvrti.

Domaćini su pucali od nervoze, dobili su čak osam žutih kartona, sedam igrači i jednog trener Xavi. Barci ostaje potvrditi prednost i osvojiti naslov prvaka, a navijači su kazali što žele od Uprave - u 10. minuti utamice, što je bio broj njegova dresa, cijelim je stadionom odjekivalo skandiranje imena Lionela Messija.

image
PAU BARRENA Afp


VINICIUSOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

DRUGI BENZEMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

BENZEMIN POGODAK ZA HAT-TRICK POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90.+1. - Ansu Fati zbog prekršaja dobiva žuti karton.

90. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88. - Eder Militao s leđa ruši Ansua Fatija i dobiva žuti karton.

87. - Izašli su Vinicius, Modrić i Benzema, zamijenit će ih Dani Ceballos, Tchouameni i Nacho Fernandez.

86. - Opet je zaiskrilo na terenu prilikom izlaska Viniciusa s terena. Dugo je Vinicius izlazio, požurivali su ga čak i njegovi suigrači Kroos i Benzema, da bi takvim odugovlačenjem u potpunosti isprovocirao igrače Barcelone. Epilog su žuti kartoni za Arauja, Baldea i Alabu.

image
LLUIS GENE Afp

81. GOOOL! Modrić je presjekao jedno dodavanje Barcelone i kratko dodao Camavingi koji odmah gura u šansu Viniciusa, mladi se napadač sjurio u kontru i pretrčao pola terena, da bi potom efektnom asistencijom pronašao Benzemu, a sjajni francuski napadač postiže hat-trick u El Clasicu!

78. - Sada se Asensio našao u sjajnoj šansi, no njegov opasan pokušaj s desetak metara iskosa maestralno brani Ter Stegen.

77. - Zamalo je Benzema došao do novog hat-tricka! Na dodavanje Marca Asensija šutirao je iz okreta, a lopta prohujala malo iznad grede!

image
PAU BARRENA Afp

76. - Ferran Torres dobiva žuti karton zbog faula na Viniciusu.

74. - Svoj potez povlači i Carlo Ancelotti. Ulazi Marco Asensio umjesto Rodryga.

71‘ - U sučevu bilježnicu ušao je Carvajal zbog prekršaja na Baldeu.

67. - Šansa Barce! Ferran Torres zakuhao je opasnu situaciju i s desne strane ubacio za Lewandowskog kojemu je taj ubačaj ipak previsok, no natrčao je Balde te opalio kao iz topa, da bi pravovremeno u blok natrčao sveprisutni Eder Militao.

image
LLUIS GENE Afp

66. - U igru će Eric Garcia i Ferran Torres umjesto Marcosa Alonsa i Raphinhe.

60. - Evo i reakcije Xavija Hernandeza. Ulazi Ansu Fati umjesto nervoznog Francka Kessieja.

60. - Strašna šansa za Real, Barcelona je na konopcima! Modrić je probio lijevu stranu i kao na pladnju servirao za Rodryga koji je ipak prekratak, nedostajao je samo koji centimetar da zahvati to dodavanje...

image
PAU BARRENA Afp

58. - GOOOL! Ter Stegen u jednu, lopta u drugu stranu i Benzema postiže svoj drugi gol na utakmici za 3:0 Reala!

57. - JEDANAESTERAC ZA REAL MADRID! Kessie glupim i nepotrebnim prekršajem ruši Viniciusa u šesnaestercu, a sudac Munuera ekspresno pokazuje na bijelu točku!

56. - Araujo se priključio napadu i opalio ‘špicom‘, a udarac je prohujao malo pored gola.

55. - Ne posustaje Barcelona... Sada je Raphinha projurio desnim krilom i potom šutirao malo preko grede!

52. - Nova sjajna obrana Thibauta Courtoisa! Projektil je s dvadesetak metara iskosa ispalio Balde, a vratar Reala istaknuo se još jednom izvrsnom intervencijom.

image
PAU BARRENA Afp

50‘ - GOOOL! Modrić je napravio veći dio posla, nanizao čak trojicu igrača Barcelone i potom idealno poslužio Benzemu koji iz ovakih situacija ne promašuje... Real vodi 2:0 u uzvratu polufinala Kupa kralja!

46. - Vraćamo se na Camp Nou. Nema promjena u sastavima.

image
LLUIS GENE Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Početni pritisak Barcelone uspjeli su smireno neutralizirati igrači Reala. Nekoliko prvih većih prigoda Blaugrane nije urodilo plodom i malo pomalo Madriđani su strpljivom igrom došli do prednosti, anuliravši pritom prednost Barce iz prve utakmice (tada je autogol postigao Eder Militao). Strijelac je u sudačkoj nadoknadi bio Vinicius Jr., ali treba istaknuti i fantastičnu Courtoisovu obranu koja je prethodila tome pogotku.

image
PAU BARRENA Afp

45.+1. - GOOOL! Sijevnula je kontra nakon fenomenalne Courtoisove obrane, Vinicius je pretrčao pola terena i uposlio Benzemu koji mu odmah potom daje povratnu, da bi napadač Reala - uz pomoć Koundeove nespretne reakcije - postigao pogodak... U prvi mah činilo se da je Benzema s gol-linije ugurao loptu u mrežu, no ponovljena snimka pokazuje da je već bila prešla crtu. Real vodi 1:0!

image
PAU BARRENA Afp

45.+1. - Strašna obrana Courtoisa! Lewandowski je silovito opalio iz jedne gužve u šesnaestercu, a vratar Reala čudesno iščupao iz ‘male mrežice‘...

45. - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

40. - Modrić je pokrenuo jednu akciju, no nije imao raspoloženih suigrača. Nogometaši Barcelone stoje vrlo disciplinirano i vrebaju svaku grešku Reala.

35. - Pao je tempo nakon početnog furioznog otvaranja na Camp Nouu. Odlučili su se treneri na taktičko nadmudrivanje i izbjegavanje nepotrebnog rizika. Dosad smo i Modrića vidjeli iznimno rijetko. Dojam je kao da sad svi samo čekaju odlazak na predah.

image
LLUIS GENE Afp

33. - Benzema je dohvatio dugačko dodavanje i šutirao iz mrtvoga kuta - samo do Ter Stegena koji nije imao većih poteškoća s ovim pokušajem.

32. - Sergi Roberto prošetao se obranom Reala, no na kraju nije uspio podvaliti u peterac za nekoga od suigrača...

26. - Zaiskrilo je između Gavija i Viniciusa, mladi veznjak Barce isprovocirao je golgetera Reala, obojica su zatim po kratkom postupku dobila žute kartone.

image
PAU BARRENA Afp

24. - Viniciusov ubačaj ‘boksanjem‘ izbacuje Ter Stegen - samo do Modrića koji ne uspijeva opaliti iz voleja na željeni način. U nastavku odmah potom opet prijeti Real, Valverde daje oštru dijagonalu za Rodryga koji je za korak prekratak...

20. - Barca je uspostavila inicijativu, ali Real je uspješno neutralizirao početne nalete Blaugrane. Posjed lopte je 56 % - 44 % za domaći sastav.

image
PAU BARRENA Afp

16. - Žuti karton dobio je trener Xavi Hernandez na klupi Barce nakon duela Viniciusa i Kessieja, čini se da je sucu Munueri dojadilo njegovo stalno prigovaranje.

14. - Raphinha prijeti iz daljine, bio je to lak plijen za Courtoisa.

12. - Evo i odgovora Reala... Rodrygo u sprintu daje idealnu loptu za Viniciusa na drugu vratnicu gdje je klizećim startom opasnost otklonio Araujo.

10. - Žuti karton dobio je Sergi Roberto zbog zaustavljanja rukama Luke Modrića koji je krenuo u kontru...

10. - Furiozno je krenula Barca! Sada su Balde i Gavi izigrali obranu Reala, da bi nakon duplog pasa opalio Balde kojemu u posljednji trenutak u blok ulazi Alaba.

image
PAU BARRENA Afp

8. - Vraća se Camavinga u igru, djeluje kao da je i dalje u bolovima, ali će stisnuti zube i nastaviti.

6. - Novi problemi za Real. Camavinga gubi loptu u opasnoj zoni, a u nastavku po golu šutira Lewandowski kojega pravovremeno blokira Eder Militao. Međutim, čini se da se pritom Camavinga ozlijedio. Rudiger je poslan na zagrijavanje.

4. - Traže domaći igrači najstrožu kaznu jer je Gavi napucao Alabu u ruku, no sudac Munuera samo odmahuje rukama...

3. - Barca prijeti na samom startu - Balde se ubacio iz drugog plana i gurnuo Gavija u šansu, a mladi veznjak nesebično dao na drugu vratnicu za Raphinhu kojeg ipak uspijevaju zaustaviti Realovi braniči.

21.00: Počeo je El Clasico na Camp Nouu! Glavni je sudac Juan Martínez Munuera​ iz Benidorma.


Linker
18. travanj 2024 13:19