Nesreća u Srbiji

 Screenshot (Mondo.rs)/CROPIX
HVALEVRIJEDAN POTEZ

VIDEO: Herojski čin bivšeg dinamovca u Srbiji, u hororu na cesti spriječio još veću katastrofu

Potez nogometaša naišao je na velike pohvale, a njihova je gesta lako moguće spasila više života
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 10:55

Jak vjetar, koji je zahvatio koji je zahvatio sjever Srbije, izazvao je velike probleme u državi, a dodatan nemir unijela je i pješčana oluja koja je izazvala kaos. Na cesti između Subotice i Bačke Topole dogodio se lančani sudar u kojemu je sudjelovalo 14 automobila, a u tim su se trenucima s treninga vraćali nogometaši TSC-a, za koje igra i 29-godišnji Josip Čalušić. Bivši stoper Dinama i Lokomotive, rođen u Splitu, uz suigrače Gorana Antonića, Nenada Filipovića, Martina Mirčevskog i Ifeta Đakovca, spriječio je još veću nesreću na cesti.

- Vraćali smo se s treninga kada se kod Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine od zemlje s njive pokraj ceste, koji je bio toliko gust da smo, iako smo smanjili brzinu, zamalo i mi sudjelovali u sudaru. Kroz oblak prašine pokušali smo se probiti na drugu stranu ceste, kada je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio nasred ceste - rekao je Goran Antonić za MozzartSport i nastavio:

- Tad smo, kako bismo se maknuli s ceste, sišli u kanal pokraj i probili se na drugu stranu na dio gdje je vidljivost bila bolja, odakle smo primijetili da se drugi auti približavaju i da nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli ih zaustavljati, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude jesu li dobro i rekli im da Hitna uskoro stiže.

Potez nogometaša naišao je na velike pohvale diljem Srbije, a njihova je gesta lako moguće spasila i nekoliko života.

Linker
01. svibanj 2024 17:58