SCREENSHOT SPORTKLUB
BOMBA U REŽIJI BRANIČA

VIDEO: Hrvat potpisao za Ajax i odmah u debiju zabio čudesan gol, ovo je majstorija koju treba pogledati dvaput

Amsterdamski klub ostvario je visoku pobjedu u prvoj utakmici nizozemskog prvenstva
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 22:23

Ajax je otvorio nizozemsko prvenstvo visokom 4:1 pobjedom nad Heracles Amelo. No, rezultat odaje pogrešni dojam utakmice, nisu ljubitelji amsterdamskog kluba na Johan Cruijff Areni mogli biti mirni sve do 75. minute i pogotka Mohameda Kudusa za preokret. Ipak, nije Ganac na kraju udarno ime večeri - šou je u potpunosti ukrao hrvatski stoper Jakov Medić.

Nakon što je Mario Engels (45+4.) doveo Heracles u vodstvo, Jakov Medić oplemenio je debi u dresu Ajaxa majstorskim pogotkom. Hrvatski stoper, koji je nedavno stigao u Ajax iz St. Paulija za tri milijuna eura, s otprilike 30 metara naciljao je u desne "rašlje" gostujućeg vratara. Dovoljno za izjednačenje i apsolutnu ludnicu na tribinama Cruijffa, Medić je kao iz snova zakoračio u sezonu karijere.

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Ajax se probudio u drugom dijelu i preko spomenutog Kudusa - također debitanta - stigao do potpunog preokreta, da bi pobjedu upotpunio dobro poznati Steven Bergwijn u 85. minuti, a onda i u šestoj minuti nadoknade preciznim udarcem s bijele točke.

U idućem kolu izvrsni Medić i Ajax idu na gostovanje kod Excelsiora (19. kolovoza, 16:30), dok će Heracles zaigrati kod kuće s NEC Nijmegenom.

Linker
24. rujan 2024 01:39