KURT DESPLENTER Belga Via Afp
IPAK SAMO BOD

Video: Hrvatski trener u gradskom derbiju vodio do 93. minute, pogledajte golčinu bivšeg igrača Cityja

Nekadašnji igrač Hajduka je nakon uvodnih pobjeda remizirao iako je vodio do zadnjih trenutaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2021. 16:03

Tianjin su na startu kineske Superlige dobili na gostovanju s ogromnih 6:1, a onda je uslijedio i hrvatski trenerski obračun prošlog tjedna. Tada je momčad Shanghai Porta koju s klupe vodi Ivan Leko rezultatom 3:1 nadigrala Beijing Guoan, ekipu predvođenu bivšim izbornikom Vatrenih, Slavenom Bilićem.

Leko i njegovi "lučki radnici" u Shanghai Portu bili su nadomak slavlja i u trećem kolu kineskog nogometnog prvenstva. Na neutralnom terenu, se igralo, u gradu Suzhou, stotinjak kilomentara od Šangaja, mada se igrao gradski derbi protiv Shanghai Shenhue. Završilo je remijem - 1:1.

Jedini pogodak na utakmici do 93. minute postigao je 30-godišnji australski veznjak Aaron Mooy. Ovaj je nekadašnji član Manchester Cityja te Huddersfielda i Brightona, klubova u kojima je ostavio puno dublji trag realizirao krasnu solo-akciju. Uzeo je loptu blizu centra, oko njega do dolaska na kakvih dvadesetak metara s desne strane praktički da nije bilo nikoga od suparničkih obrambenih igrača... A onda, što će drugo, opalio je i zabio u mrežu nemoćnog vratara Zenga.

U momčadi Shanghai Shenhua igrao je i jedan hrvatski igrač koji se također suprotstavio nepobjedivom Leki. Matej Jonjić, nekadašnji stoper Hajduka i Osijeka odigrao je svih 90 minuta. I onu zadnju, 93. u kojoj je Christian Bassogog realizirao najstrožu kaznu za izjednačenje Shenhue.

Lekin Port nakon tri kola ima sedam bodova i propustio je mogućnost da ostane jedina momčad sa stopostotnim učinkom na startu Super lige.

Linker
20. travanj 2024 12:57