Zlatko Kranjčar
 AFP/AFP/PROFIMEDIA
ZAŠTO JE BIO LJUDINA

VIDEO: I Srbi se klanjaju nevjerojatnom potezu Cice Kranjčara - ‘Nijedan trener ovo nikad nije napravio!‘

Ova je gesta koju je Kranjčar izveo 2012. godine pokazala o kakvom se sportašu i čovjeku radi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2021. 14:41

Zlatko Kranjčar, nekadašnji igrač i trener Dinama, kasnije i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije umro je ovoga ponedjeljka u Zagrebu u 65. godini života.

Osvojio je niz trofeja, radio u podosta klubova u Hrvatskoj i šire, bio i izbornik reprezentacije Crne Gore... No, srpski mediji izvukli su jedan nesvakidašnji trenutak po kojem ga pamte.

Naime, na utakmici azijske Lige prvaka između Al Nassra iz Saudijske Arabije i iranskog Sepahana 2012. godine, Kranjčarovom Sepahanu dosuđen je jedan kazneni udarac. Njega je pak igrač Omid Ebrahimi promašio, i to - namjerno. Bilo je to u trenutku kad je Sepahan vodio s 1:0, a prekršaj na jednom obrambenom igraču Al Nassra iziskivao je izbacivanje lopte u aut.

Uobičajeni nastavak priče bio bi fair-play potez po kojem bi Iranci vratili loptu Saudijcima. Međutim, Sepahanov, dakle Kranjčarov napadač Xhevahir Sukaj to nije tako zamislio pa je nakon što su Sepahanovi igrači izveli aut, s loptom krenuo prema vrataru Al Nassra, dok su svi na terenu u nevjerici promatrali što se događa.

Vratar ga je srušio i onesposobio u očitoj namjeri postizanja pogotka, a sucu nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu točku za Sepahan. Međutim, Kranjčar je naredio izvođaču kaznenog udarca Ebrahimiju da promaši penal, što je ovaj i učinio. Sepahan je na kraju i dobio utakmicu s 3:0.

Linker
25. travanj 2024 18:42