FAYEZ NURELDINE Afp
JOŠ JEDAN NASLOV

VIDEO: Inter u pustinji stigao do naslova u Superkupu: Pogledajte pobjednički pogodak Lautara u 91. minuti

Interu je to ukupno osmi Superkup, a rekorder je Juventus s devet naslova
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. siječanj 2024. 22:32

Inter je, iako s igračem više posljednjih pola sata utakmice, tek u sudačkoj nadoknadi uspio slomiti Napoli i osvojiti talijanski Superkup. Nerazzurima je to treći uzastopni trofej u tom natjecanju i sada ih u klupskim vitrinama imaju osam, jedan više od Milana, a jedan manje od Juventusa. I baš kao u posljednja tri finala talijanskog Superkupa zabio je Lautaro Martinez. S tom razlikom da je sada njegov pogodak presudio.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez velikih uzbuđenja. Štoviše, Napoli čak niti jednom nije zapucao u okvir vrata Yanna Sommera, ali s druge strane ni Interu nisu previše dozvolili. U 38. minuti Lautaru je poništen pogodak zbog zaleđa kojeg je potvrdio i VAR, a u kojem se našao kod dodavanja Thurama. I to bi u kratkim crtama bilo sve od prvog dijela.

POGLEDAJTE POGODAK LAUTARA

Nastavak je počeo odavanjem počasti Gigiju Rivi minutom šutnje. Na semaforu je je istaknuta njegova fotografija uz natpis "Ciao Gigi". Ušao je Napoli solidnije u drugo poluvrijeme, no sve su taktičke zamisli Waltera Mazzarija brzo pale u vodu. Giovanni Simeone uspio je u samo pet minuta, između 55. i 60. minute, zaraditi dva žuta kartona. Odigrao je Argentinac do sada 349 službenih utakmica, a ovo mu je bilo prvo isključenje u karijeri.

Napoli je i do tada bio u podređenom položaju, ali s igračem više u polju Inter je posve preuzeo posjed. U drugom dijelu lopta je čak 76 posto bila u nogama Nerazzura, ali nisu uspjeli napraviti ništa više od nekoliko obećavajućih situacija. U posljednjih desetak minuta Inzaghi je pokušao iskoristiti igrača više u polju, uvođenjem Sancheza i Arnautovića zaigrao ofenzivnije. Stisnuo je Inter u završnici, a nagrada je došla u 90+1. minuti. Ubacio je Pavard, a Martinez je bio nemilosrdan za svoj već 21. pogodak ove sezone u svega 27 utakmica.

Simone Inzaghi po peti puta u posljednjih osam godina podigao je pokal talijanskog Superkupa, tri je osvojio s Interom, a dva s Lazijom. Niti jedan trener taj trofej nije osvajao više puta.

Linker
23. travanj 2024 12:09