Ivan Perišić je s dva gola srušio Juve

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
HRVATSKA RAPSODIJA U RIMU

VIDEO: Ivan Perišić u dvije minute srušio Juventus i donio Interu prvi trofej! Pogledajte show Vatrenog

Inter je s 4:2 u Rimu pobijedio Juventus i tako osvojio talijanski Kup, a junak je bio Ivan Perišić
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 23:38

JUVENTUS - INTER 2:4 (Sandro 50', Vlahović 52' - Barella 7', Calhanoglu 80', 11m, Perišić 98, 11m, 102')

JUVENTUS (4-4-2): Perin - Danilo (od 41. Morata), De Ligt, Chiellini (Od 84. Arthur), A. Sandro - Cuardado, Zakaria (Od 67. Locatelli), Rabiot, Bernardeschi ( Od 67. Bonucci) - Vlahović, Dybala

INTER (3-5-2): Handanović - Skriniar, De Vrij, D'Ambrosio (Od 63. Dimarco (od 116. Bastoni)) - Darmian (Od 63. Dumfries), Barella, Brozović, Calhanoglu (d 90+1 Vidal), Perišić - Džeko (Od 63. Correa), Martinez (Od 90+1 Sanchez)


Ivan Perišić zabio je dva gola u produžetku i doveo Inter to trofeja pobjednika talijanskog kupa. U Rimu su svladali Juventus 4:2. Hrvatski reprezentativac bio je junak utakmice i zbog golova i zbog odlične igre koja je po SofaScoreu bila za ocjenu 8,7. Konstantno je prijetio po lijevoj strani, sprintao od gola do gola 120 minuta i nadoknade, a kod vodstva Juventusa odigrao je ključnu ulogu. To mu je deseti klupski trofej u karijeri, treći s Interom, drugi ove godine nakon Superkupa, a čeka ih rasplet Serie A. Marcelo Brozović također je igrao cijeli susret, sat vremena kako-tako, a onda je bitno podigao razinu. Njemu je to također treći trofej s Interom, a šesti u klupskoj karijeri.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Juventus se žalio na sporan sudački kriterij kod kaznenih udaraca, a Brozović može zahvaliti Paolu Valeriju što ga nije isključio u 55. minuti. Dao mu je žuti karton zbog prekršaja na DybalI, a potom mu progledao kroz prste ljutito napucavanje lopte…

Inter je rano poveo, Barella je izvrsno pucao s ruba kaznenog prostora i doveo ga u vodstvo u sedmoj minuti (gol pogledajte OVDJE), tada se već činilo da će do osmog kupa, no dug je bio put. Juventus je pojačao tempo, sredinom prvog dijela imao je tri šanse. Dybala, Vlahović i De Ligt su pokušali svladati Handanovića, ali nijedan nije mogao. Pogotovo je dobra bila obrana udarca Vlahovića…

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Juventus je silovito krenuo u drugo poluvrijeme, u 50. minuti Alex Sandro je izjednačio (njegov gol pogledajte OVDJE), a u 52. Dušan Vlahović okrenuo rezultat (gol pogledajte OVDJE). U prvom slučaju radilo se o šutu s dvadesetak metara na koji Handanović nije dobro reagirao jer ostao je na krivoj nozi, a u drugom o brzoj akciji, izvrsnom pasu Dybale i bijegu Vlahovića. Lažnjakom je poslao "na parking" D'Ambrosia, prvi udarac mu je golman rukom zaustavio, ali drugi nije mogao.

No, Inter je imao dovoljno moći da stisne Juve, da napraviti pritisak, ubacuje pred gol, puca, pa iako su ti šutevi uglavnom bili blokirani i centaršutevi izbačeni, iz jedna akcije izborili su kazneni udarac. Perišić je svojim karakterističnim visokom skokom vratio glavom pred gol loptu koju je poslao Brozović, a malo tko bi je dosegao, tamo je srušen Lautaro Martinez. S bijele točke Calhanoglu je silovito pogodio pod gredu za 2:2 u 80. minuti (gol i cijelu situaciju pogledajte OVDJE). U produžetku, u 99. minuti uz asistenciju VAR-a sviran je još jedan kazneni udarac zbog starta Le Ligta, koji je skrivio oba, ovaj put na De Vriju, a Perišić je bio siguran (cijelu situaciju i gol Perišića pogledajte OVDJE). U 102. minuti Perišić je štopao desnom i pogodio lijevom nogom u rašlje s ruba kaznenog prostora (drugi gol našeg reprezentativca pogledajte OVDJE). Trener Juventusa Max Allegri izgubio je živce i bio isključen, a Inter je slavio....


PRIJENOS UŽIVO:

120 - Kraj! Inter je osvojio Kup!

116 - Izašao je Dimarco, ušao Bastoni (Inter).

115 - Još samo pet minuta dijeli Inter od prvog trofeja sezone.

105 - Inter je sve riješio u prvom dijelu, a sada još samo treba sačuvati prednost.

104 - Allegri je dobio crveni karton na klupi Juventusa.

102 - GOOOL! Perišić zabija za 4:2! Novi gol našeg reprezentativca pogledajte OVDJE.

99 - Izašao je Dybala, a ušao Kean (Juventus).

98 - GOOOL! Peišić zabija iz penala za vodstvo Intera. Cijelu situaciju i gol Perišića pogledajte OVDJE.

97 - VAR je upozorio suca na mogući penal za Inter. Nakon par minuta je odlučio sam pogledati situaciju i dosudio drugi penal za Inter danas.

91 - Počeo je prvi produžetak.

90+3 - Kraj regularnog dijela. Idemo na produžetke.

90+1 - Izašli su Calhanoglu i Martinez, a ušli Vidal i Sanchez.

88 - Opalio je sada Calhanoglu, ali visoko preko gola.

84 - Izašao je Chiellini, a ušao Arthur (Juventus)

80 - GOOOL! Calhanoglu izjednačuje iz penala. 2:2! Gol i cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

78 - PENAL ZA INTER! Perišić je vratio loptu u sredinu, a tamo je srušen Lautaro Martinez i sudac je pokazao na bijelu točku.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

67 - Dvostruka zamjena kod Juventusa. Izašli su Zakaria i Bernardeschi, a ušli Locatelli i Bonucci.

63 - Izlaze Džeko, Darmian i D'Ambrosio, a u igri su Correa, Dimarco i Dumfries (Inter).

56 - Požutio je Brozović.

55- Darmian je pokušao iz voleja, ali neuspješno.

52 - GOOOL! Preokret Juventusa. Samo dvije minute nakon Sandra i Vlahović zabija za veliki preokret. Njegov gol pogledajte OVDJE.

50 - GOOOL! Sandro zabija za 1:1. Nakon gužve je na loptu na rubu šesnaesterca naletio Alex Sandro izakucao ju u gol. Taj pogodak pogledajte OVDJE.

46 - Počeo je drugi dio.

45 - Kraj prvog dijela!

41 - Prva promjena kod Juventusa. Danilo nije sretan što izlazi, a zamijenit će ga Morata.

36 - Perišić je sada pronašao Calhanoglua koji puca u blok, a na loptu je potom naletio Brozović i opalio preko gola.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

31 - Dybala je sada pucao, ali pokraj gola.

30 - Juve prijeti sve ozbiljnije. Sada je Brozović uklizao u šut Bernardeshiju i odbio loptu u korner iz kojeg je De Ligt pucao pod gredu, ali brani Handanović.

24 - Probao je sada i Vlahović koji je lijevom nogom opalio iskosa, ali Handanović sjajnom paradom brani i ovaj pokušaj.

23 - Prva prilika za Juve. Dybala je uspio pucati pokraj De Vrija, ali Handanović je bio spreman.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

15 - Inter je za sada puno bolja ekipa. Osim što vode, nogometaši milanskog sastava su gotovo cijelo vrijeme pred golom Juventusa.

7 - GOOOL!!! Inter vodi 1:0. Barella se izvukao na rub šesnaesterca i sjajno opalio i pogodio u mrežu pokraj nemoćnog Perina. Njegov gol pogledajte OVDJE.

1 - Počelo je finale Kupa!

- Tek je nekoliko minuta ostalo do početka velikog finala talijanskog Kupa. Oba hrvatska reprezentativca su u prvoj postavi Intera.

Linker
16. ožujak 2024 18:13