GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
TRI GOL A U 30 MINUTA

Video: Japanac režirao Derby della Učka! Istra nakon muke pomela trećeligaša u posljednjih pola sata

Izabranici Danijela Jumića plasirali su se u poluzavršnicu borbe za Rabuzinovo sunce.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. ožujak 2021. 17:01

ORIOLIK - ISTRA 1961 0:3 (Hara 60', 87', Živatović 90'-ag)

Stadion u Oriovcu. Bez gledatelja. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Mihalj i Vuković. Četvrti sudac: Burilo

ORIOLIK: Herceg, Lucić, Marušić, Živatović, Kuzmić, Bilić (od 90' Horvat), Đerek, Stahović, Jurić, Morber (od 81' Š.Lučić), Batalo (od 68' Galović). Trener: Milan Tomljenović.

ISTRA 1961: Ondoa, Šutalo, Silva, Bosančić, Lisica (od 78' Navarro), Lončar (od 73' Vuk), Blagojević, Vojković (od 46' Gržan), Levitt, Špoljarić (od 46. Bande), Guzina (od 46' Hara). Trener Danijel Jumić.

Žuti kartoni: Stahović (32' preoštra igra), K.Lučić (36' preoštra igra)


Nešto kompliciranije nego što rezultat pokazuje Istra 1961 je zasluženo izborila polufinale Kupa Hrvatske. Sve čestitke trebaju ići i domaćim igračima koji su zaslužili pola ocjene više jer su se sjajno borili i pružili maksimum protiv profesionalne momčadi.

Oriolik je bio organiziran, borben, što je rukopis trenera Tomljenovića. Domaći su se u prvih deset minuta bolje snašli u teškim uvjetima igre, uz vrlo snažan vjetar i neravan travnjak, gdje nije jednostavno kontrolirati loptu.

Batalo je imao priliku nakon sudara Ondoe i Šutala u 6.minuti, ali je njegov šut odlično obranio kamerunski vratar. Tri minute kasnije Marušić je uhvatio na spavanju desni bok domaćih, odlično je ušao u kazneni prostor i onda sjajno uposlio Jurića na drugoj stativi. Njegov šut iz dobre pozicije otišao je preko gola. To je bio jasan znak zeleno-žutima da se resetiraju i što prije prilagode odnosima na terenu.

Jumićeva kombinirana momčad podigla je ritam i gledali smo uglavnom igru na postavljenu obranu domaćih. No, Istra osim nekoliko poluprilika (Špoljarić, Guzina) i jednog opasnog loba Lončara (preko gola) nije bila učinkovita u završnici. U nastavku je zato Jumić ubacio tri ofenzivna aduta, Haru, Bandea i Gržana, koji su odmah donijeli više hitrine i konkretnosti u igri.

Življa gostujuća postava je u 52.minuti propustila zicer sa Harom, ali je japanski napadač konkretizirao svoju dobru igru pogotkom u 60.minuti, nakon odlično zadnjeg pasa Levitta. Iako se taj rezultat održavao do 87.minute, domaći nisu imali snage da ugroze gol Ondoe, a Bande i Hara, uz podršku Gržana, kontinuirano su stvarali opasne situacije pred golom solidnog Hercega.

Domaći vratar bio je nemoćan u 87' minuti kada je Hara prešao dva braniča unutar kaznenog prostora i onda sa 6-7 metara lako pogodio mrežu.

Treći pogadak je opet isprovocirao Hara, koji je prodro duboko u kazneni prostor i onda vratio rezantnu loptu na koju je uklizao Živatović i poslao je u vlastitu mrežu.

Bio je to konačan rezultat u utakmici u kojoj domaćini mogu biti zadovoljni otporom kojeg su pružili prvoligašu te posljedičnim dojmom, dok je Istra ostvarila najvažnije, prolaz u polufinale.

Ranije je Rijeka slavila kod Osijeka (2-1), a Dinamo kod kuće protiv Slaven Belupa (2-0). Kasnije u utorak igraju Gorica i Hajduk.

Istra 1961 će u polufinalu igrati s Rijekom.

Linker
07. svibanj 2024 21:57