Svađa Franka Lamparda i Josea Mourinha
 POOL
‘SJEDNI I ŠUTI‘

Video: Kamere uhvatile svađu Josea Mourinha i Franka Lamparda, Portugalac trčao po svog igrača

Tottenham je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirao Chelsea iz engleskog Ligakupa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2020. 22:56

Nogometaši Tottenhama pobijedili su u gradskom derbiju suparnike iz Chelseaja u okviru četvrte runde engleskog Carabao kupa. Iako je gostujuća momčad imala minimalno vodstvo do 84. minute, nije ga uspjela sačuvati. Potom su se izabranici Josea Mourinha pokazali uspješnijima u izvođenju jedanaesteraca.

Činilo se da će jedini pogodak na utakmici biti onaj iz 19. minute. Tada je akciju sjajno pokrenuo kapetan gostiju Cesar Azpilicueta, poslao je debitanta i sunarodnjaka Reguilona "po ćevape" te ubacio u sredinu gdje se najbolje snašao Timo Werner. Nijemac je na taj način postigao svoj prvijenac u dresu Chelseaja, a taj pogodak ipak nije bio dovoljan za slavlje Plavaca.

Nije Tottenham u prvom dijelu igrao dobro, kasnije su se ulascima Harryja Kanea i Lucasa Moure malo podigli pa onda i uspjeli izjednačiti. To je značilo da na svom debitantskom nastupu Edouard Mendy na vratima Chelseaja neće sačuvati svoju mrežu. Mogla je pobjeda Chelseaja biti i veća, još dok su Plavci vodili. Hudson-Odoi je u 77. minuti promašio čistu situaciju za 0:2.

Stigla je zato kazna u 84. minuti. Reguilon se iskupio za svoju pogrešku iz prvog dijela, centrirao za Erica Lamelu koji s druge vratnice ne propušta pogoditi za 1:1. To je značilo da se nakon regularnih 90 minuta ide na raspucavanje s bijele točke.

Svi su igrači bili precizni s obje strane do pete serije. Tada za Tottenham pogađa Harry Kane, dok Mason Mount s druge strane promašuje cijeli gol pa su Spursi s ukupnih 5:4 u raspucavanju prošli u sljedeću fazu Liga kupa.

Dogodilo se podosta zanimljivih incidenata na ovome dvoboju. Prvo je u 27. minuti režija u TV-prijenosu uhvatila Mourinha i Franka Lamparda, menadžera Chelseaja u jednoj verbalnoj eskapadi. Mourinho je navodno rekao Lampardu da se smiri, da ne bude tako glasan pored klupe u davanju uputa svojoj momčadi, na što mu je Lampard, njegov bivši igrač rekao - sjedni i šuti...

Potom je, baš kad je Hudson-Odoi promašio veliku priliku, Eric Dier kratko napustio teren za igru. Otišao je u svlačionicu Tottenhamovog stadiona, gdje mu se brzo priključio i Mourinho. Izostanak obojice trajao je oko minute, a dojam je da je trener Spursa samo otišao provjeriti što nije bilo u redu s Dierom dok je ovaj valjda mislio da je bio zamijenjen...

Na koncu, završilo je pobjedom - nakon jedanaesteraca, uz nastup našeg veznjaka Matea Kovačića do 70. minute utakmice. Tottenham je odigrao svoju drugu vezanu utakmicu u svega osam dana, s obzirom na to da ga već u četvrtak navečer čeka domaći dvoboj protiv Maccabija iz Haife u playoff-rundi Europske lige.

Linker
17. travanj 2024 02:45