SCREENSHOT
DRAMA U NIZOZEMSKOJ

VIDEO Kao da je teški kriminalac: Pogledajte snimku uhićenja poznatog srpskog nogometaša

Pankov je optužen da je gurnuo radnika osiguranja koji je pao i solomio ruku
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 07:18

Prošlog tjedna nizozemska policija privela je dvojicu nogometaša nakon utakmice AZ-a i Legije u Alkmaaru u Konferencijskoj ligi, a riječ je bila o gostujućim igračima, Portugalcu Josueu i Srbinu Radovanu Pankovu. Obojica su provela noć u zatvoru, a dan kasnije se vratili u Varšavu.

Pankov je optužen da je gurnuo radnika osiguranja koji je pao i slomio ruku, a njegov klub je u međuvremenu objavio snimku privođenja i čitavog događaja ispred stadiona. Vidi se kako Pankova privode kao zadnjeg kriminalca, a u jednom se trenutku čuje i kako policajci tuku predsjednika Legije.

Poljski mediji ranije su pisali kako je došlo do naguravanja i tučnjave s osiguranjem koje nije željelo pustiti momčad sa stadiona. Navodno jer su navijači poljske momčadi u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Policija je u jednom trenutku navodno zaprijetila da će nasilno ući u autobus ako Pankov ne izađe iz njega. Otprilike sat vremena nakon početka nereda policajci su odveli Srbina i kapetana ekipe Josuea.

Prije utakmice također je bilo nemirno oko stadiona. Nizozemski dnevnik "Noordhollands Dagblad" izvijestio je o sukobima navijača Legije i policije prije utakmice. Jedan od policajaca je navodno izgubio svijest, a navijači su policajcima oduzeli palice i sprej. Policija je upotrijebila suzavac kako bi zaustavila navijače, no neki su probili ulazna vrata stadiona.

Linker
04. svibanj 2024 06:26