Brescia neredi

 TWITTER SCREENSHOT
DRAMA U ITALIJI

VIDEO Kaos nakon potopa kultnog kluba: Igrači zaključani u svlačionicama, navijači divljali po ulicama grada

Cijeli kaos nastao je nakon 95. minute kada je Andrea Meroni poslao Bresciu u treći rang talijanskog nogometa
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 02. lipanj 2023. 10:18

Navijači zarobljeni na tribini, igrači u strahu zaključani u svlačionici, sudci i zaštitari ozlijeđeni, zapaljeni automobili, totalni kaos na stadionu Mario Rigamonti. Posljednja utakmica razigravanja za ostanak u Seriji B između Brescie i Cosenze nije mogla gore završiti. Cijeli kaos nastao je nakon 95. minute kada je Andrea Meroni poslao Bresciu u treći rang talijanskog nogometa nakon dugih 38 godina, a zatim su domaći navijači podivljali.

Cosenza je slavila u prvoj utakmici s 1:0, a Bresciju je trebala pobjeda ili barem isti rezultat da osiguraju produžetke. Talijan Dimitri Bisoli doveo je domaćine u vodstvo u 74. minuti, no u posljednjoj minuti gosti dolaze do izjednačenja što im je osiguralo ostanak u Seriji B, piše talijanska Gazzetta. Utakmica je prekinuta kad su domaći navijači počeli bacati baklje i pokušali upasti na teren.

Tenzije se nisu smirivale ni nakon nekoliko sati. Domaći navijači pokušali su prisilno ući na stadion, a Bresciom stoperu Matthieu Huardu zapaljen je automobil. Situacija se normalizirala tek oko jedan ujutro kad su se domaći navijači povukli sa stadiona i ulica. Policija je brzo reagirala i pojedine navijače privela zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i zbog prijetnji igračima.

Brescia je u Seriji B od sezone 2020./21. kad su sezonu prije ispali iz najvišeg ranga talijanskog nogometa. Sezonu su završili na 16. mjestu, dok je Cosenza završila kao 17., a svih 180 minuta za Bresciju odigrao je i bivši igrač zagrebačke Lokomotive Fran Karačić. Sada moraju prolaziti kalvariju zvanu Serie C, u kojoj samo jedan klub direktno ide u viši rang natjecanja dok klubovi od drugog do devetog mjesta igraju dodatne kvalifikacije koje čak traju mjeseca dana i nakon kojih također samo jedan klub ide u viši rang natjecanja.

Linker
18. travanj 2024 05:20