Slavlje Liverpoola

 ADRIAN DENNIS Afp
REDSI OSVOJILI LIGA KUP

VIDEO Klopp bez gotovo cijele prve postave ispisao povijest, Van Dijk srušio Chelsea u produžecima

Spektakl na Wembleyu otišao je u produžetke, Londončani su upisali peti poraz u finalu
Piše: HINA/SNObjavljeno: 25. veljača 2024. 19:04

Nogometaši Liverpoola pobjednici su engleskog Liga kupa nakon što su u finalu na stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedili Chelsea sa 1-0.

Pitanje pobjednika razriješio je Virgil van Dijk golom u 119. minuti. Bio je to njegov drugi gol na utakmici, međutim onaj iz 60. minute je poništen zbog zaleđa. Nakon asistencija VAR-a u 32. minuti je poništen i gol Chelsea.

"Redsi" su do rekordnog desetog naslova pobjednika Liga kupa stigli bitno oslabljeni neigranjem Alissona Beckera, Mohameda Salaha, Darwina Nuneza, Trenta Alexandera-Arnolda, Joela Matipa, Dioga Jote, Thiaga Alcantare, Curtisa Jonesa i Dominika Szoboszlaija.

Na drugoj strani nije bilo Benoita Badiashilea, Carneyja Chukwuemeke, Marca Cucurelle, Wesleyja Fofane, Reecea Jamesa i Thiaga Silve.

Za Liverpool je ovo deseti naslov pobjednika Liga kupa u 14. finalu, dok je londonski sastav upisao peti poraz u desetom finalu.

image

Virgil van Dijk

ADRIAN DENNIS Afp

U 90 minuta možda nije bilo golova, ali sigurno nije bilo dosadno. Prvu priliku imao je Liverpool u 14. minuti, pucao je Luis Diaz, ali je Đorđe Petrović bio spreman. "Bluesi" su uzvratili šest minuta kasnije, no Caoimhin Kelleher je sjajno obranio udarac Colea Palmera.

U 32. minuti momčad Jurgena Kloppa je spasio VAR. Raheem Sterling je zabio, ali je asistent Nicolas Jackson bio u zaleđu. Najbliže golu u prvom poluvremenu Liverpool je bio u 40. minuti, kada je Chelsea spasio okvir gola. Pucao je Cody Gakpo, ali je pogodio stativu.

U nastavku je prva zaprijetila momčad iz Londona. Jackson je u 52. minuti povukao po lijevom krilu uposlivši Enza Fernandeza u šesnaestercu. Argentinac je petom loše pucao po golu, premda je imao dvojicu suigrača koji su čekali povratnu loptu.

Mreža se zatresla u 60. minuti. Andrew Roberston je ubacio iz slobodnog udarca, a Virgil van Dijk lijepo pogodio glavom za 1-0. No, radost igrača i navijača Liverpoola je kratko trajala, jer je pogodak poništen nakon pregleda snimke zbog zaleđa.

U 76. minuti okvir gola su tresli i igrači Chelsea. Conor Gallagher je primio loptu u kaznenom prostoru i odmah pucao, ali je pogodio lijevu stativu.

image

Virgil van Dijk

ADRIAN DENNIS Afp

Pet minuta prije kraja susreta Chelsea je imao veliku priliku. Palmer je proigrao Gallaghera koji je bio u situaciji jedan na jedan s golmanom, no Kelleher je pravovremenom reakcijom spasio svoj gol. U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo još dvije sjajne prilike "Bluesa", međutim Kelleher je obranio udarce Palmera i Nkunkua u nastavku akcije.

U produžetku nije bilo previše uzbuđenja sve do 119. minute kada je Van Dijk pogodio glavom nakon ubačaja Konstantinosa Tsimikasa iz kornera.

POGODAK ZA POBJEDU POGLEDAJTE OVDJE

Ovo je prvi trofej Liverpoola ove sezone, a u "lovu" je na još tri. "Redsi" vode u Premier ligi sa 60 bodova ispred Manchester Cityja sa 59 i Arsenala sa 58 bodova. Uskoro ih očekuje osmina finala FA kupa protiv Southamptona, te osmina finala Europske lige protiv Sparte Prag.

Klopp je ovom utakmicom ispisao povijest, Liverpool je postao prvi klub koji je 10 puta podigao trofej Liga kupa. Imao je Nijemac "sto" problema, ali Chelsea ih očito ima i više...

Linker
25. travanj 2024 18:27