GLYN KIRK Afp
POBJEDA TOPNIKA

VIDEO: Kovačiću izmaknuo prvi trofej u Cityju! Dobio pohvale za izvedbu, Arsenal se spasio, pa slavio u drami

Veznjak Vatrenih igrao je od prve minute i solidnom izvedbom pokazao da Pep može na njega računati
Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 19:35

Nogometaši Arsenala pobjednici su FA Community Shielda nakon što su na Wembleyju pobijedili Manchester City boljim izvođenjem jedanaesteraca s 4-1.

Susret je završio 1-1, a "Topnici" su izbjegli poraz izjednačivši u 11. minuti nadoknade.

Za "Građane" je zabio Cole Palmer u 77. minuti, a Arsenal je spasio Leandro Trossard pogodivši u 101. minuti susreta. Pitanje pobjednika je potom razriješeno udarcima s bijele točke, a presudili su promašaji Kevina De Bruynea i Rodrija.

PALMEROVU GOLČINU POGLEDAJTE OVDJE.

IZJEDNAČUJUĆI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

RASPUCAVANJE JEDANAESTERACA POGLEDAJTE OVDJE.

Za City je do 64. minute igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, dok je Joško Gvardiol utakmicu pratio s tribina stadiona Wembley nakon što je u subotu potpisao za engleskog prvaka.

"Joškovo fizičko stanje je stvarno dobro. Za njega smo dali puno novaca, ali on ima 21 godinu. Ne gledamo samo na ovu sezonu, već i na budućnost," poručio je Pep Guardiola.

image
SOFASCORE ZA SN

Bio je to 17. osvojeni Community Shield za londonski sastav, a rekorder je i dalje Manchester United sa 21 naslovom.

Community Shield ili Super kup je ogled pobjednika Premier lige i pobjednika FA kupa. Kako je City prošle sezone osvojio oba natjecanja, igrao je protiv Arsenala, drugoplasiranog iz prvenstva.

Community Shield se smatra "podizanjem zavjese" i prva je natjecateljska utakmica svake sezone u elitnom razredu engleskog nogometa. Prvenstvo starta idućeg vikenda, City otvara sezonu u petak gostovanjem kod Burnleyja, dok će Arsenal u subotu ugostiti Nottingham Forest.

Momčad Pepa Guardiole će se već 16. kolovoza boriti za novi trofej, u Pireju će igrati europski Superkup protiv pobjednika Europske lige španjolske Seville.

image
JUSTIN TALLIS Afp

"Građanima" ove sezone predstoji i borba u engleskom prvenstvu, FA i Liga kupu, Ligi prvaka, te Svjetskom klupskom prvenstvu.

Kod Arsenala su sva tri ljetna pojačanja bila u sastavu, Kai Havertz, Jurrien Timber i Declan Rice.

City je tijekom priprema odigrao samo tri utakmice nakon kasnijeg završetka prošle sezone. Pobijedio je Yokohamu (5-3) i Bayern (2-1), a potom je izgubio od Atletico Madrida (1-2).

S druge strane Arsenal je pripreme počeo remijem (1-1) protiv Nurnberga, potom je porazio MLS All-Stars 5-0, a zatim izgubio od Manchester Uniteda (0-2). Uslijedila je pobjeda nad Barcelonom, te trijumf protiv Monaco na jedanaesterce.

City je očekivno na startu imao već posjed lopte, a prvi pokušaj vidjeli smo u 14. minuti kada je Rodri pucao iz daljine, ali pored gola.

image

Mikel Arteta i Pep Guardiola

GLYN KIRK Afp

Prvu priliku Arsenal je imao u 25. minuti, pucao je Havertz, no Stefan Ortega je obranio, na odbijanac je naletio Martinelli, ali je pucao u blok.

U 41. minuti ponovo je Havertz prijetio golu "Građana", no Ortega je još jednom bio spreman.

Njegov kolega na suprotnoj strani Aaron Ramsdale je prvu veliku obranu imao u 53. minuti kada je sjajno obranio udarac Johna Stonesa.

U ne pretjerano zanimljivom drugom dijelu, City je poveo u 77. minuti golom Colea Palmera na asistenciju Kevina De Bruynea. Obojica su ušla u igru u 65. minuti umjesto Kovačića i Erlinga Haalanda.

Engleski prvak je sve dvojbe mogao riješiti u 83. minuti, sjajnu priliku je imao Phil Foden, ali je loše pucao.

image
GLYN KIRK Afp

Kada se već mislio kako će "Građani" slaviti, Arsenal je u 11. minuti nadoknade izjednačio. Saka je ubacio iz kornera, vratila mu se lopta pa ju je proslijedio Trossardu koji je pucao, a lopta se od Akanjija odbila u gol.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudili su promašaji De Bruynea (greda) i Rodrija (obrana Ramsdalea).

Za Arsenal su zabili Odegaard, Trossard, Saka i Fabio Vieira, a kod Cityja jedino Bernardo Silva.

Linker
21. travanj 2024 18:01