CITY - UNITED 1-0

VIDEO: Kun Aguero čovjek odluke u festivalu promašaja i nedosuđenih jednaesteraca!

Dvoboj su obilježili Aguero, strijelac odlučujućeg pogotka, tragičar Smalling koji je u samo deset minuta zaradio dva žuta kartona te vrlo loši sudac Michael Oliver
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 02. studeni 2014. 12:12

Iznimno dramatičnu i sadržajnu utakmicu odigrali su u nedjeljno poslijepodne City i United na stadionu Etihad, iz koje su kao pobjednici na kraju izašli igrači Citya rezultatom 1-0. Dvoboj su obilježili sjajni Kun Aguero, strijelac odlučujućeg pogotka, tragičar Chris Smalling koji je u samo deset minuta zaradio dva žuta kartona i hendikepirao svoju momčad te, nažalost, vrlo loši sudac Michael Oliver koji je propustio suditi čak tri penala za City.

Gradski derbi u Manchesteru počeo je loše za domaćina kojima se na zagrijavanju ozlijedio Kolarov pa je umjesto njega utakmicu započeo Clichy. Međutim, taj početni hendikep nije se upoće mogao primijetiti - igrači Cityja vrlo su brzo zagospodarili sredinom terena s koje su Toure, Fernando i Milner tijekom cijelog prvog dijela slali lopte prema Agueru i Navasu.

Prvu pravu priliku imao je u 8. minuti Aguero koji je nakon dodavanja Milnera prošao pokraj Valencie lijevom stranom kaznenog prostora i snažno pucao u De Geu koji sigurno brani. Međutim, to je bio tek uvod u nemilosrdni blitzkrig igrača Cityja koji su u 21. minuti dvaput opasno zaprijetili vratima Uniteda, ali je španjolski golman, bez sumnje najbolji pojedinac prvog dijela, briljantnim rekacijama sačuvao mrežu netaknutom.

Nakon toga je pritisak domaće momčadi malo popustio, da bi ih u život vratila glupost Smallinga koji je prvi žuti karton zaradio zbog ometanja Harta, a drugi zbog prekršaja na Milneru. City je opet pritisnuo zadnju liniju Uniteda, što je kao posljedicu imalo pad Augera pa Tourea u šesnaestercu nakon kontakta s gostujućim igračima. Sudac Oliver nije se oglasio ni jednom, mada se činilo da je u oba slučaja trebalo dosuditi jedanaesterac.

Niz dvojbenih odluka Oliver je nastavio u drugom poluvremenu kad je u kaznenom prostoru ponovno pao Aguero, ovaj puta naizgled potpomognut zajedničkim naporom Fellainija i Carricka. Možda se Howard Webb umirovio, ali čini se da je United našao novog 'mecenu' u Michaelu Oliveru.

No, u 63. minuti ni izvrsni De Gea ni pristrani Oliver nisu mogli spriječiti sjajni zgoditak Aguera za vodstvo Citya. Toure je dubokom loptom poslužio Clichya, ovaj je s lijeve strane kaznenog prostora dodao za Aguera koji snažnim udarcem s desetak metara šalje loptu pod prečku Uniteda.

Uzbuđenjima tu nipošto nije bio kraj, budući da je dvanaest minuta kasnije Navas uzdrmao vratnicu, a zatim Di Maria skoro vratio stvari na početak odličnim udarcem s desetak metara koji je Hart vršcima prstiju skrenuo u korner. Svakako treba odati počast igračima Uniteda koji su po izjednačenje navalili kao da im život ovisi o tome, no njihovi napori su urodili tek s dva promašaja Fellainija. Na kraju je Toure glavom na ubačaj Fernadinha mogao povisti rezultat, ali njegov pokušaj je otišao preko gola.

Sve u svemu, odlična utakmica i zaslužena pobjeda Cityja koji je s nova tri boda ostao na trećem mjestu, šest bodova iza vodećeg Chelseaja. United je ovim porazom završio na devetom mjestu ljestvice s 13 bodova i neugodnom spoznajom da su izgubili šest od zadnjih sedam gradskih derbija.

Tottenham preokrenuo u Birminghamu

Nogometaši Tottenhama slavili su u 10. kolu Engleske lige na gostovanju kod Aston Ville s 2-1.

Gosti iz Londona su do pobjede došli preokretom jer je Aston Villa povela u 16. minuti pogotkom Andreasa Weimanna, a bio je to prvi Villin pogodak nakon devet sati šest utakmica posta. Presudio je crveni karton domaćem igraču Christianu Bentekeu u 65. minuti, a Tottenham je u završnici iskoristio brojčanu prednost i pobijedio zgodicima Nacera Chadlija (84) i Harryja Kanea (90). Tottenham je sada osmi s 14 bodova, a Aston Villa je ostala 15. s 10 bodova i samo pet postignutih golova u 10 kola.

1 Chelsea 10 8 2 0 26 10 26

2 Southampton 10 7 1 2 21 5 22

3 Manchester City 10 6 2 2 20 10 20

-------------------------

4 Arsenal 10 4 5 1 18 11 17

-------------------------

5 West Ham United 10 5 2 3 19 14 17

-------------------------

6 Swansea City 10 4 3 3 13 10 15

7 Liverpool 10 4 2 4 13 13 14

-------------------------

8 Tottenham Hotspur 10 4 2 4 13 14 14

9 Everton 10 3 4 3 19 17 13

10 Manchester United 10 3 4 3 16 14 13

11 West Bromwich Albion 10 3 4 3 13 13 13

12 Newcastle United 10 3 4 3 11 15 13

13 Stoke City 10 3 3 4 10 12 12

14 Hull City 10 2 5 3 13 14 11

15 Aston Villa 10 3 1 6 5 16 10

16 Crystal Palace 9 2 3 4 13 16 9

17 Leicester City 10 2 3 5 11 16 9

-------------------------

18 Sunderland 9 1 5 3 8 17 8

19 Queens Park Rangers 10 2 1 7 9 20 7

20 Burnley 10 0 4 6 5 19 4

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-0 (Aguero 63)

Kraj utakmice!

90. +1 minuta - Na lijep ubačaj Fernanda Toure glavom puca malo iznad vratnice!

90. minuta - Toure je opalio s 25 metara, ali lopta prolazi pokraj gola!

89. minuta - Treba spomenuti kako United s 10 igrača hrabro juriše po izjednačenje!

85. minuta - Ponovno je u šasni bio Fellaini te je ovaj put čak i uspio zapucati glavom na ubačaj iz kornera, ali malo mu to vrijedi s obzirom da je lopta otišla preko gola.

78. minuta - Fellaini se našao sam kao duh na šest metara od Joe Harta pa umjesto da loptu ubačenu iz slobodnog udarca glavom pošalje u mrežu, on je udara ramenom u potpuno drugom pravcu!

77. minuta - Kakva utakmica! Rooney je ispremiješao obranu Citya, došao do ruba šesnaesterca gdje se sapleo - lopta dolazi do Di Marije koji puca u donji desni kut, a Hart vršcima prstiju brani!

75. minuta - Vratnica Cityja! Jesus Navas sjurio se u kazneni prostor Uniteda i s osam metara pucao špicom i pogodio vratnicu!

71. minuta - Skoro je Van Persie zapaprio Cityju, ali njegov udarac koji je bio praktički iz mrtvog kuta šesnaesterca brani Hart!

70. minuta - Izlazi danas vrlo korektni Milner, ulazi Samir Nasri.

63. minuta - GOOOOL!!! Napkon se isplatio silan pristisak domaćih igrača - Toure je dubokom loptom poslužio Clichya koji s lijeve strane kaznenog prostora dodaje za Aguera, a ovaj s desetak metara majstorski šalje loptu u mrežu pokraj nemoćnog De Geae!



Goal Agüero - Man City 1-0 Manchester United... by RandomPR

60. minuta - Po drugi puta pada Aguero u kaznenom prostoru Uniteda, pokraj njega su bili Carrick i Fellaini, sudac Oliver ponovno pušta da se igra nastavi. Niismo sigurni da je ovo bio penal, ali je riječ o trećoj zaista sumnjivoj situaciji pred golom Uniteda. Publika je glasnim zvižducima dala do znanja što misli o ovoj odluci.

52. minuta - Navas je prošao desnom stranom i pokušao ubaciti u sredinu šesnaesterca, ali Rojo izbija u korner.

49. minuta - Već treća dubiozna situacija u kaznenom prostoru Uniteda, čini se da je Fellaini igrao rukom. Ipak nije toliko diskutabilono kao dva prethodna slučaja.

Poluvrijeme: Nedjeljni gradski derbi u Manchesteru počeo je loše za domaćina City kojima se na zagrijavanju ozlijedio Kolarov pa je umjesto njega utakmicu započeo Clichy. Međutim, taj početni hendikep nije se upoće mogao primijetiti - igrači Cityja vrlo su brzo zagospodarili sredinom terena s koje su Toure, Fernando i Milner tijekom cijelog prvog dijela slali lopte prema Agueru i Navasu.

Prvu pravu priliku imao je u 8. minuti Aguero koji je nakon dodavanja Milnera prošao pokraj Valencie lijevom stranom kaznenog prostora i snažno pucao u De Geu koji sigurno brani. Međutim, to je bio tek uvod u nemilosrdni blitzkrig igrača Cityja koji su u 21. minuti dvaput opasno zaprijetili vratima Uniteda, ali je španjolski golman, bez sumnje najbolji pojedinac prvog dijela, briljantnim rekacijama sačuvao mrežu netaknutom.

Nakon toga je pritisak domaće momčadi malo popustio, da bi ih u život vratila glupost Smallinga koji je prvi žuti karton zaradio zbog ometanja Harta, a drugi zbog prekršaja na Milneru. City je opet pritisnuo zadnju liniju Uniteda, što je kao posljedicu imalo padove u šesnaestercu Augera i Tourea nakon kontakta s gostujućim igračima. Sudac Oliver nije se oglasio ni jednom, mada se činilo da je u oba slučaja trebalo dosuditi jedanaesterac.

45. + 3 minuta - Katastrofalna odluka suca Olivera koji je City oštetio za čisti jedanaesterac! Rojo je s leđa sapleo Tourea u kaznenom prostoru i to se naprosto moralo suditi.

43. minuta - Za United izlazi Januzaj, ulazi Carrick - Van Gaal očito kreće u spašavanje onoga što se spasiti da - netaknutu mrežu.

42. minuta - Aguero pada u kaznenom prostoru, naizgled "pomognut" od Fellainija, ali sudac se nije oglasio!

38. minuta - Drugi žuti karton za Smallinga zbog prekršaja na Milneru! United ostaje is igračem manje!

31. minuta - Velika prilika za United, lopta je iz slobodnog udarca ubačena u kazneni prostor Cityja gdje ju Hart, ometan Smallingom, ne hvata na vrijeme, ali nitko od igrača Uniteda nije iskoristo propust vratara Cityja.

29. minuta - Toure iz slobodnog udarca s 25 metera puca preko gola.

28. minuta - Žuti karton za Blinda zbog prekršaja na Toureu.

21. minuta - Samo De Gea spašava United od blitzkriga igrača u plavom! Fernando je odlično ubacio s lijeve strane u šesnaesterac, Aguero puca u naletu, ali španjolski golman ponovno brani!

21. minuta - Izvrsna akcija Cityja rezultirala je izbacivanjem Navasa ispred De Geae - Španjolac snažno puca, vratar Uniteda još bolje brani!



Manchester City 0 - 0 Manchester Unit # De Gea... by lfilhichem

20. minuta - Opet je izvrsno zaprijetio Aguero, koji je dugo dodavanje Fernanda iskoristio za prodor u kazneni prostor gdje njegov prizemni udarac brani De Gea.

14. minuta - Di Maria je pucao glavom, ali bezopasno po vrata Cityja.

10. minuta - Efektno, iz skoka, je pucao Januzaj pokraj gola, ali je prethodno označen prekršaj igrača Uniteda.

8. minuta - Odličan pokušaj Aguera brani De Gea! Argentinac je primio Milnerovo dodavanje, prošao kroz obranu Uniteda u kaznenom prostoru i snažno pucao ravno u golmana gostiju.

3. minuta - Van Persie je uletio u kazneni prostor domaćina na dodavanje Fellainija, ali sudac je označio zaleđe.

Utakmica je počela!

Izgleda da se kod Cityja na zagrijavanju ozlijedio Kolarov... Zamijenio ga je Clichy.

Kao uvod u derbi pogledajte dva videouratka koja iz usta navijača ukratko opisuju povijest oba kluba:

Sastavi:

Man City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Jesus Navas, Touré, Fernando, Milner, Agüero, Jovetic

Man Utd: De Gea, Valencia, Smalling, Rojo, Shaw, Blind, Fellaini, Januzaj, Di Maria, Van Persie, Rooney

Linker
04. svibanj 2024 17:45