X/TWITTER/SCREENSHOT
BRUTALNA ORUŽANA PLJAČKA

VIDEO: Legendarnog Brazilca nasilno opljačkali pod prijetnjom pištoljem i natjerali da leži licem prema tlu

Čini se da su još dvojica muškaraca na motociklu čekala u blizini kao straža u slučaju dolaska policije
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2023. 20:47

Zastrašujuća snimka proširila se iz Brazila koja prikazuje bivšeg brazilskog internacionalca Freda kako je bio prisiljen izaći iz svog automobila pod prijetnjom oružjem tijekom bezobzirne nasilne pljačke.

Drama se dogodila u četvrtak navečer nakon što je bivši napadač napustio stadion Maracana u Rio de Janeiru kada je njegov Fluminense svladao São Paulo s 1:0.

image
MAURO HORITA Agif Via Afp

Snimka kamere prikazuje trojicu muškaraca kako izlaze iz bijelog automobila koji je pratio Freda i trče do njegova vozila prije nego što su ga natjerali da izađe pod prijetnjom pištoljem. Čini se da su još dvojica muškaraca na motociklu čekala u blizini kao straža u slučaju dolaska policije. Nakon što je izvučen iz automobila, Fred je viđen kako prisilno odlazi iza obližnjeg stabla i leži na pločniku s licem prema dolje. Kasnije je objavljeno da su agresivni pljačkaši osim luksuznog SUV-a Fredu uzeli i mobitel.

Umirovljeni 40-godišnji nogometaš ostao je na stadionu na neformalnom sastanku s igračima i drugim dužnosnicima kluba nakon pobjede. Po odlasku sa stadiona opljačkan je u poznatoj četvrti brazilskog grada Ipanema. Policija još nije dala nikakav službeni komentar i smatra se da nije bilo uhićenja.

Fred, punim imenom Frederico Chaves Guedes, drugi je najbolji strijelac u povijesti Fluminensea, sa 199 golova u svim natjecanjima. Igrao je još u klubovima kao što su Atletico Mineiro, Cruzeiro te francuski Lyon s kojim je osvojio tri uzastopna naslova Ligue 1.

image
MAURO HORITA Agif Via Afp

Za Brazil je debitirao 2005. i sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2006. Bio je jedan od ‘žrtvenih jaraca‘ koji su pretrpjeli najviše kritika za neuspjeh Brazila 2014. nakon, sada već čuvenog, ponižavajućeg poraza od Njemačke u polufinalu 7:1.

2020. godine sudjelovao je u humanitarnoj vožnji biciklom od 370 milja (oko 600 km) od Belo Horizontea do Rija uoči svog drugog angažmana u Fluminenseu, gdje će učvrstiti svoje mjesto u klupskoj povijesti kao drugi najbolji strijelac svih vremena. S ciljem prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe tvrtke koje su sponzorirale Fredovu vožnju dijelile su pakete hrane za svaki kilometar koji je vozio. Krajnji rezultat bio je oko 4000 podijeljenih košara s hranom. Fredov se povratak nažalost poklopio s pandemijom COVID-19, a dočekale su ga prazne ulice za njegov jutarnji dolazak dok je nosio masku i mahao majicom Fluminensea nakon pet dana na biciklu.

Povukao se iz profesionalnog nogometa u srpnju prošle godine.

image
WAGNER MEIER Agif Via Afp

Linker
04. svibanj 2024 13:25