Dominik Livaković

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Livaković primio dva gola u dvije minute, rival u dramatičnoj završnici stao na kraj čudesnom nizu Fenera

Glatasaray se sada probio na vodeće mjesto turske Superlige s bodom više od susjeda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. studeni 2023. 19:08

U 11. kolu turske Superlige nogometaši Trabzonspora stali su na kraj impresivnom pobjedničkom nizu Fenerbahçea. Momčad Dominika Livakovića, koji je i ovaj put stajao među vratnicama kluba iz Istanbula, izgubila je 2:3 pred svojim navijačima, a pritom je vratar naše reprezentacije primio dva pogotka u razmaku od dvije minute.

Paul Onuachu načeo je Fener u 10. minuti pogotkom glavom nakon ubačaja Edina Višće. Nekadašnji BiH reprezentativac sjurio se po lijevoj strani i centrirao u peterac, gdje je Onuachu - inače adut na posudbi iz Southamptona - neometano zatresao mrežu Livakovića.

image
Serhat Cagdas/afp/profimedia

PRVI GOL TRABZONSPORA POGLEDAJTE OVDJE

Premda je domaćin uglavnom kontrolirao susret i nakon primljenog pogotka, na poluvremenu je ostalo 0:1, a zatim je Trabzonspor riješio mnoga pitanja brzo po dolasku s predaha. U 46. minuti Berat Ayber Ozdemir silovito je šutirao s otprilike 25 metara i naciljao ravno u donji desni kut Livakovića za 2:0, a već u idućem napadu Niclas Pepe iskoristio je dodavanje slijeva i neobranjivo potegnuo za plus tri.

DRUGI I TREĆI GOL TRABZONSPORA POGLEDAJTE OVDJE

Dušan Tadić vratio je nadu Feneru pogotkom iz kaznenog udarca u 61. minuti, ali kada je veznjak Ismail Yüksek zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje u 78. minuti, bilo je jasno da domaćine čeka gotovo pa nemoguća misija. Umalo je postala mogućom, jer Tadić je i u 90. uspješno izveo kazneni udarac, ali ni 10 minuta nadoknade Feneru nije bilo dovoljno za izjednačenje.

Livaković je, dakle, obranio tek jedan od četiri udarca u okvir gola, ali teško da će mu netko prigovoriti budući da je svaki pogodak Trabzona praktički bio neobranjiv. Fenerbahçeu je ovo prvi poraz nakon čak 19 pobjedničkih partija u nizu. Izvanrednu seriju započeli su 26. srpnja trijumfom nad Zimbruom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Proširimo li malo sliku, Fenerbahçe je u subotu izgubio nakon 24 utakmice bez poraza (14 pobjeda i 12 remija), a Trabzonspor je, što se ligaških utakmica tiče, u gostima kod Fenera slavio prvi put od kolovoza 1997. godine.

Galatasaray je sada vodeća momčad Turske s 31 bodom, dok je Fenerbahçe na drugom mjestu s bodom manje.

Linker
16. srpanj 2024 10:50