Ivan Santini
 REUTERS/Radovan Stoklasa / REUTERS
DOBRE VIJESTI ZA BJELICU

VIDEO: LOŠ DAN ZA DINAMOVE SUPARNIKE IZ EUROPSKE LIGE Vatreni pogotkom ublažio iznenađujući poraz, turski velikan smijenio slavnog Nizozemca

Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2018. 22:58

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Santini nakon pet tjedana ponovno se upisao u strijelce, no njegov pogodak je tek ublažio iznenađujući 1-2 (0-2) poraz Anderlechta na gostovanju kod Eupena u susretu 12. kola belgijskog prvenstva.

Garcia (26') i Toyokawa (31') su doveli Eupen u vodstvo 2-0 da bi Santini (79) smanjio na konačnih 2-1.

To je deveti prvenstveni pogodak Santinija, koji je igrao svih 90 minuta, ove sezone, ali tek drugi u posljednja dva i pol mjeseca.

Anderlecht, koji je jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u skupini D Europske lige, nalazi se na trećem mjestu domaćeg prvenstva sa 23 boda, sedam manje od vodećeg Genka, a četiri manje od drugog Club Bruggea. Eupen je 11. sa 13 bodova.

Još jedan Dinamov suparnik u Europskoj ligi u nedjelju je doživio neočekivani poraz u prvenstvu, Fenerbahce je u dvoboju 10. kola turske lige izgubio na svom terenu od Ankaragucua sa 1-3 (0-3).

Gosti su imali prednost od 3-0 preko Fatyja (35'), Ozgenca (74'-11m) i El Kabira (77') da bi Ozgenc (89'-ag) autogolom smanjio na konačnih 3-1.

Fenerbahce je tek 15. na ljestvici s devet bodova, dok je Ankaragucu peti sa 16. na vrhu je Istanbul BB sa 21 bodom, dva manje imaju Galatasaray i Kasimpasa.

Jedini relativno uspješan bio je upravo sljedeći Dinamov suparnik Spartak iz Trnave koji je u utakmici 13. kola slovačkog prvenstva igrao 1-1 (0-0) na gostovanju kod Zlatih Moravca. Spartak je poveo preko Grendela (80'-11m), a izjednačio je Urgela (90'+2'-11m).

Spartak je osmi na ljestvici sa 15 bodova, dok su Zlate Moravce pretposljednje, 11. s osam bodova. Vodeći je Slovan iz Bratislave sa 33 boda, šest više od drugog DAC-a.

Nakon tri kola u skupini D Dinamo je uvjerljivo vodeći s maksimalnih devet bodova, Fenerbahce je drugi s četiri, Spartak treći s tri, a Anderlecht četvrti s jednim bodom. Plasman u 16-inu finala izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Dinamo će 8. studenoga ugostiti Spartak, 29. studenoga će gostovati kod Fenerbahcea, dok će 13. prosinca u Zagrebu dočekati Anderlecht.

Fenerbahce otpustio Cocua

Turski nogometni velikan Fenerbahce, koji se nalazi u istoj skupini Europske lige s hrvatskim prvakom Dinamom, otpustio je trenera Phillipa Cocua nakon još jednog domaćeg poraza u prvenstvu.

Odmah nakon 1-3 (0-1) poraza od Ankaragucua u nedjelju navečer vodstvo kluba odlučilo je otkazati suradnju s nizozemskim stručnjakom koji je u Fenerbahce stigao ovoga ljeta.

"Phillip Cocu je večeras dobio otkaz", objavio je Fenerbahce na svojoj internetskoj stranici.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - GNK Dinamo Zagreb v Fenerbahce - Maksimir Stadium, Zagreb, Croatia - September 20, 2018  Fenerbahce coach Phillip Cocu during the match       REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Fenerbahce je u prvih 10 kola turskog prvenstva osvojio samo devet bodova te se nalazi na tek 15. poziciji na ljestvici.

U skupini D Europske lige Fenerbahce je drugi s četiri boda, pet manje od vodećeg Dinama, a jednim više od trećeg Spartaka iz Trnave te tri više od četvrtog Anderlechta.

Dinamo je u 1. kolu Europske lige u Zagrebu svladao Fenerbahce sa 4-1, a ta će dva kluba igrati ponovno u Istanbulu 29. studenoga.

Linker
05. svibanj 2024 09:56