ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia
TRILER ZAVRŠNICA

VIDEO: Lovren zabio ključan gol za trijumf i prolaz u četvrtfinale, ali priča dana je čudesan drugoligaš

S dva gola potvrdili plasman u četvrtfinale Kupa, najveći uspjeh u klupskoj povijesti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. veljača 2023. 20:54

Lovrenov Lyon tek je nakon izvođenja kaznenih udaraca preskočio Lille i izborio četvrtfinale francuskog Kupa. Hrvatski nogometaš u četvrtoj seriji jedanaesteraca zabio je gol koja je njegovoj momčadi donijela trijumf.

LOVRENOV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Vrlo rano su domaćini imali komotnu prednost, Cherki je zabio u 8., a Lacazette (koji je inače igrao jubilarnu 300. utakmicu za Lyon) u 21. za, činilo se tada, sigurno vodstvo. Međutim, već u 29. za Lille je dosuđen kazneni udarac koji koristi David i utakmica se opet vratila neizvjesnost. Gosti se uspijevaju vratiti u 64. preko Zhegrove, ali za potpuni preokret nisu imali snage.

Nisu se igrali produžeci nego odmah pucali kazneni udarci, a Lyonovi nogometaši nisu griješili u raspucavanju. Za razliku od Lilleovih koji su zapucali dva jedanaesterca.

Ćirin Nantes, klub koji je Blažević vodio od srpnja 1989. do veljače 1991., na mišiće je prošao u četvrtfinale, također nakon kaznenih udaraca. Lanjski osvajač Kupa tek je nakon kaznenih udaraca prošao Angers, posljednjeplasiranu momčadi Ligue 1 i izvjesno budućeg drugoligaša. Sima je doveo domaćine u vodstvo već u 6. minuti, a rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute kada je zabio Mollet. Nogometaši Angersa zapucali su uvodna dva jedanaesterca, previše da bi se mogli nadati plasmanu među osam najboljih momčadi natjecanja.

Čudesna priča drugoligaša

Priča dana ipak je drugoligaš Rodez. Pretposljednja momčad drugog ranga francuskog nogometa ove sezone u francuskom Kupu igra čudesno. Na putu do osmine finala slavili su na četiri gostovanja (tri puta nakon kaznenih udaraca), izbacili i Saint-Étienne i Monaco, a onda je došao red i na Auxerre. Igrala se tek 3. minuta kada je Joseph Mendes doveo goste u prednost. Imao je Auxerre apsolutnu terensku dominaciju, tukao sa svih strana, samo u prvom dijelu imao tri zicera, pogodio vratnicu i morala se ta nadmoć prije ili kasnije naplatiti. U drugoj minuti sudačke nadoknade poravnanje je donio Niang. Očekivali su svi kako će Auxerre u nastavku preokrenuti utakmicu, ali drugi poluvrijeme igrao je samo Rodez i s još dva gola potvrdili plasman u četvrtfinale Kupa, najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Toulouse je zahvaljujući autogolu Dioufa rano došao u prednost protiv Reimsa, u 35. Aboukhlal je zabio za 2:0, a plasman u četvrtfinale potvrdio je Chaibi u 63. Četvrtoligaš Vierzon držao se koliko je mogao protiv Grenoblea, ali nije izvukao više od časnog poraza. Obračun drugoligaša Parisa i Annecyja ponudio je dosta uzbuđenja iako utakmica nije bila odveć kvalitetna. Gosti su poveli iz kaznenog udarca u 63., ali su domaćini golom u sudačkoj nadoknadi uspjeli odvući utakmicu u lutriju kaznenih udaraca. Nakon čak osam serija slavio je Annency.

Kasnije večeras Tudorov Marseille dočekat će PSG, dok će sutra svoju utakmicu odigrati Lorient i Lens.

Rezultati osmine finala Francuskog kupa (srijeda): Lyon - Lille 2:2 (4:2-11m), Angers - Nantes 1:1 (2:4-11m), Toulouse - Reims 3:0, Paris - Annecy 1:1 (5:6-11m), Auxerre - Rodez 2:3, Vierzon - Grenoble 0:1.

Linker
01. svibanj 2024 08:04