Adam Le Fondre tragičar

 SCREENSHOT
KAKAV PEH

VIDEO: Luda završnica o kojoj će se još pričati! Englez promašio dva penala u razmaku od dvije minute

Igrači Wellington Phoenixa nisu slavili protiv Sydneyja gotovo pet godina, a onda se dogodilo ovo
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 15:43

U 11. kolu australskog nogometnog prvenstva gledatelji su mogli svjedočiti jednoj od najluđih završnica o kojoj će se dugo pričati. Momčad Wellington Phoenixa nije slavila protiv one Sydneyja još od 2018. godine, a sada je to napravila i trijumfirala s minimalih 1:0, s dva igrača manje na terenu nakon što su Bozhidar Kraev (dvostruki žuti) i Nicholas Pennington (izravni crveni) zaradili isključenje od strane glavnog suca Shaun Evans u posljednjih 20 minuta na Allianz stadionu.

Međutim, titula glavnog tragičara pripala je napadaču Sydneyja i nekadašnjem igraču Readinga, Boltona i drugih engleskih klubova Adamu Le Fondri koji je u razmaku od dvije minute dva puta promašio kazneni udarac. Dva puta su igrači Wellingtona igrali rukom u kaznenom prostoru, najprije u 94., a zatim u 98. minuti, a u oba je navrata Le Fondre bio neprecizan. U prvom je pokušaju njegov udarac zaustavio vratar Oliver Sail, a u drugom je pokušaju Englez zapucao loptu visoko preko vrata.

Sailu je na kraju pripala nagrada za igrača utakmice, svoj Wellington je doveo do šeste pozicije na ljestvice, dok je Sydney trenutno dva mjesta ispod.

Linker
05. svibanj 2024 09:23