OLI SCARFF Afp
SHOW NA ETIHADU

VIDEO: Ludnica u prvom velikom derbiju nakon SP-a! U 11 minuta pala još tri gola, veliko slavlje Cityja

Manchester City slavio je s 3:2 i izbacio Liverpool u osmini finala engleskog Liga kupa
Piše: SN, HinaObjavljeno: 22. prosinac 2022. 23:42

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 3:2 (Haaland 10‘, Mahrez 47‘, Ake 58‘/Carvalho 20‘, Salah 48‘)

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ortega - Lewis, Akanji (od 61. Stones), Laporte, Ake - De Bruyne, Rodri, Gundogan (od 88. Bernardo Silva) - Mahrez, Haaland (od 73. Foden), Palmer (od 73. Grealish)

LIVERPOOL (4-3-3): Kelleher - Milner (od 38. Phillips), Matip, Gomez, Robertson - Thiago (od 70. Keita), Bajčetić (od 46. Fabinho), Elliott (od 57. Henderson) - Salah, Nunez, Carvalho (od 46. Oxlade-Chamberlain)

MANCHESTER - stadion Etihad. Sudac: David Coote (Nottingham).


Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se večeras u četvrtfinale EFL Liga kupa nakon što su s 3:2 na svom terenu pobijedili branitelja naslova Live​rpool.

image
OLI SCARFF Afp

Strijelci za pobjednički sastav bili su Erling Haaland u 10., Riyad Mahrez u 47. i Natan Ake u 58. minuti, dok su golove za Liverpool postigli Fabio Carvalho u 20. i Mohamed Salah u 48. minuti.

HAALANDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

POGODAK FABIJA CARVALHA POGLEDAJTE OVDJE.

MAHREZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

SALAHOV POGODAK ZA EKSPRESNO IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

AKEOV GOL ZA 3:2 POGLEDAJTE OVDJE.

Sjajan susret odigrali su City i Liverpool, prvi veliki derbi samo četiri dana nakon finala Svjetskog prvenstva u Katru, a osim pet golova bilo je i nekoliko dobrih prilika s obje strane. Sve je počelo u desetoj minuti kada je Kevin de Bruyne uputio precizan centaršut u šesnaesterac, a Haaland je lijepo primio loptu i savladao Kuivina Kellehera. Liverpool je izjednačio deset minuta kasnije nakon što je James Milner pronašao Carvalha u šesnaestercu, a ovaj opalio loptu u lijevi donji kut vrata Cityja.

image
OLI SCARFF Afp

Nakon nešto više od minute igre u nastavku City je ponovno poveo, a strijelac je bio Mahrez na asistenciju Rodrija. Slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je Liverpool izjednačio samo minutu kasnije nakon brzog napada koji je završio Salah.

Konačan rezultat postavio je nizozemski stoper Ake u 58. minuti svladavši glavom Kellehera nakon slobodnog udarca De Bruynea.

Osim Manchester Cityja, četvrtfinale Liga kupa izborili su još Wolverhampton, Southampton, Nottingham Forest, Newcastle, Manchester United, Leicester i Charlton.

image
OLI SCARFF Afp


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade. U slučaju da Liverpool izjednači, raspucavali bi se jedanaesterci.

88‘ - Ilkay Gundogan je odigrao svoje za danas, a zamijenit će ga Bernardo Silva.

83‘ - ‘Požutio‘ je i Keita zbog faula na Lewisu.

image
OLI SCARFF Afp

79‘ - Rodri i Fabinho dobili su žute kartone zbog međusobnog naguravanja.

73‘ - U igru će Jack Grealish i Phil Foden umjesto Palmera i Haalanda.

image
OLI SCARFF Afp

70‘ - Posljednja zamjena u momčadi Liverpoola. Na klupu će Thiago, ulazi Naby Keita.

61‘ - Vrijeme je i za prvu Pepovu izmjenu - John Stones umjesto Akanjija.

AKEOV GOL ZA 3:2 POGLEDAJTE OVDJE.

58‘ - GOOOL! Kratak korner izveli su igrači Cityja, De Bruyne je tko zna kojim sjajnim centaršutom pronašao Akea koji pored loše postavljene obrane Liverpoola pogađa za 3:2!

image
OLI SCARFF Afp

57‘ - Četvrtu promjenu radi Klopp, dok je City i dalje u istom sastavu. Ulazi Jordan Henderson umjesto Harveyja Elliotta.

SALAHOV POGODAK ZA EKSPRESNO IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

48‘ - GOOOL! Ekspresan odgovor Redsa! Oxlade-Chamberlain između četvorice igrača Građana pronalazi Nuneza na lijevom krilu, urugvajski napadač na otvorenom prostoru pretrčava Laportea i centrira za Salaha koji se majstorski snalazi te laganim dodirom pogađa za izjednačenje - 2:2!

image
OLI SCARFF Afp

47‘ - GOOOL! Nakon kiksa obrane Liverpoola, Rodri je fantastičnom dijagonalom pronašao Mahreza koji si driblingom otvara prostor za udarac i potom neobranjivo pogađa za 2:1!

MAHREZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

46‘ - Vraćamo se na Etihad. Dvije je promjene napravio Klopp - uveo je Fabinha i Oxlade-Chamberlaina umjesto Bajčetića i strijelca Carvalha. Pep Guardiola na teren šalje isti sastav.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

image
OLI SCARFF Afp

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

38‘ - Problemi za Kloppa. Izašao je Milner, nije poznato kakva je ozljeda u pitanju, zamijenit će ga Nathaniel Phillips.

37‘ - Još jedna šansa Cityja! Opet je De Bruyne odigrao ključnu rolu - njegov sjajan centaršut nije dobro zahvatio Ake, bolje rečenog vratar Kelleher još je jednom fantastično intervenirao!

image
OLI SCARFF Afp

36‘ - Kakva obrana Caoimhina Kellehera! Sijevnula je brza kontra Cityja, desni je bok probio Kevin De Bruyne pa poslao savršenu povratnu za Gundogana koji pokušava uhvatiti Kellehera za krivoj nozi, no irski se vratar sjajno snašao i skinuo tu šansu!

35‘ - Žuti karton za Stefana Bajčetića zbog potezanja Colea Palmera za dres.

20‘ - GOOOL! Nije ih bilo nigdje, a onda su uzvratili Redsi... Matip je kroz statičnu obranu Cityja pronašao Milnera koji gura za Carvalha, a portugalski ofenzivac hladnokrvno pogađa pored nemoćnog Ortege za 1:1!

POGODAK FABIJA CARVALHA POGLEDAJTE OVDJE.

image
OLI SCARFF Afp

10‘ - GOOOL! Očigledno je kako je Erling Haaland gladan golova! Bila je ovo vrlo jednostavna akcija Cityja... Gundogan je dao De Bruyneu u prostor, Belgijac je idealno naciljao Haalanda koji bježi obrani Redsa i poentira za 1:0!

HAALANDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

6‘ - Nevjerojatan promašaj Colea Palmera! Haaland je napravio sve i poslao mu povratnu na vrh peterca kao na pladnju, da bi 20-godišnji ofenzivac Cityja neobjašnjivo loše reagirao i promašio čitav gol!

21.00: Počela je utakmica na stadionu Etihad u Manchesteru.


Trener Liverpoola Jürgen Klopp starta praktički s udarnom momčadi uz jedno iznenađenje - 18-godišnjim veznjakom Stefanom Bajčetićem. Rođen je u Vigu, omladinske selekcije prošao je u Celti, a otac Srđan Bajčetić u istom je klubu nastupao tijekom sezone 1996/97. Za Redse je potpisao 2020. godine.

U napadu će krenuti Mohamed Salah, Darwin Nunez i Fabio Carvalho.

Kapetan Jordan Henderson bit će među rezervama, dok je njegov kolega iz reprezentacije Trent Alexander-Arnold dobio poštedu, jednako kao i nizozemski branič Virgil van Dijk - SP u Kataru bilo je naporno za obojicu.

Pep Guardiola uvrstio je u početni sastav čak šestoricu koji su nastupili na katarskome Mundijalu. Manuel Akanji, Aymeric Laporte, Nathan Ake, Rodri, Kevin De Bruyne i Ilkay Gundogan nastupit će na stadionu Etihad.

Riyad Mahrez i Erling Haaland nisu igrali u Kataru i jedva su čekali povratak pod svjetla pozornice, dok su Kyle Walker, John Stones, Joao Cancelo, Jack Grealish, Bernardo Silva i Phil Foden na klupi.

Linker
21. travanj 2024 21:51