FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
ZA BAYERNOVU POBJEDU

VIDEO: Majstorska akcija i sjajan pogodak Vatrenog, pogledajte kako je uz pomoć suigrača izigrao obranu

Pogodak je stigao u 58. minuti utakmice, ubrzo nakon njegovog ulaska na teren
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 14:38

Nakon 1:2 poraza u predsezonskoj utakmici protiv Manchester Cityja njemački prvak Bayern vratio se na pobjedničke staze. Sa suprotne strane ovoga puta stajao je japanski Kawasaki Frontale, a strijelac jedinog pogotka koji je osigurao pobjedu Bavarcima bio je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Pogodak je stigao u 58. minuti utakmice, ubrzo nakon njegovog ulaska na teren na početku drugog poluvremena, a osim pogotka Stanišić je obavio i veliki dio obrambenog posla u istoj akciji.

Prvo je presjekao dijagonalu na desnoj strani Bayernove obrane i time izbacio pola ekipe Kawasakija iz akcije, da bi se nakon toga sjurio u kazneni prostor protivnika. Loptu je proslijedio povremenom nizozemskom reprezentativcu Ryanu Gravenberchu, koji je prekrasnim dodavanjem kroz linije pronašao Stanišića na mjestu centarfora. Vatreni je mirno spremio loptu ispod nogu vratara Kamifukumota.

Pogodak Josipa Stanišića pogledajte OVDJE.

Bayern je tako upisao drugu predsezonsku pobjedu u tri utakmice, nakon što su prije odlaska na turneju savladali FC Rottach-Egern rezultatom 27:0.

Linker
20. svibanj 2024 11:19