Lukša Jakobušić
 ANTE CIZMIC/CROPIX
OSEBUJNA USPOREDBA

VIDEO ‘Mamić je bio glavni šerif, ali čak niti on nije bio ono što je trenutno Jakobušić na Poljudu...‘

Zbog čega jedan tako veliki klub poput Hajduka nikako ne može ni blizu nekadašnjih rezultata...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2020. 14:00

- Bio sam u Dinamu sedam godina, Zdravko Mamić je za to vrijeme bio glavni šerif kluiba, capo di tutti capi, ali nije bio one man show! Stao je iza mene i kada bi u mlađim kategorijama doživjeli pokoji neuspjeh, a u klubu je postojala nogometna kultura. I pritom ne mislim da su se nosile kravate.

Tako je nekadašnji šef Dinamove omladinske škole Romeo Jozak počeo svoje ekspoze u podcastu Supersportske o glavnim razlozima Hajdukovih brojnih neuspjeha posljednjih godina. Na Poljudu već neko vrijeme šefuje novi čovjek. Klub je preuzeo Lukša Jakobušić. Dolaze li bolja vremena?

- Uz svo dužno poštovanje prema gospodinu, ne sumnjam da je sposoban, ali..., kaže Jozak i nastavlja: - Ali, on je trenutno tamo one man show, a to nije bio čak ni Mamić kada je bio na vrhuncu u Maksimiru. Ne zna se tko će trenirati Hajduk u 2021., klub nema sportskog direktora, glavnog direktora... Sve su to pozicije koje Jakobušić mora što prije popuniti stručnim ljudima i, što je isto jako važno, dati im vremena da nešto naprave i stati iza njih ako na tom putu bude i povremenih posrtanja.

Pogledajte isječak iz podcasta:

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
20. travanj 2024 06:40