ŠPANJOLSKA LIGA

VIDEO: Mandžukić stradao u pobjedi Atletica, Realovci podržali Modrića i sredili Eibar

Mandžukić je sudjelovao kod drugog gola, ali je u 57. minuti izašao zbog bolova u vratu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. studeni 2014. 19:58

Atletico se vraća navici pobjeđivanja, nakon izgubljene utakmice u San Sebastianu, na Vicente Calderonu su svladali Malagu 3:1 u prvoj utakmici 12. kola Primere. Mario Mandžukić igrao je do 57. minute, žalio se na bolove u vratu još iz prvog poluvremena kad mu je nešto žešće uletio stoper Sergio Sanchez. Ukazivana mu je pomoć, no i s tim problemom Mandžukić je igrao i krasnim potezom sudjelovao kod drugog gola Madriđana.

Atletico je bodove osvojio s dva gola u prvom dijelu. Malaga kao da je zaboravila kada počinje utakmicea, valjda im je 16 sati bilo prerano. Tek od 17.00, iliti drugog poluvremena počeli su igrati, dotad nisu imali niti jedan udarac, čak niti pokraj gola. Za to vrijeme Colchonerosi su vodili 2:0. U 13. minuti Koke je izveo korner s desne strane, Tiago skočio neometan pred vratima, pucao je s pet metara u golmana Kamenog čija je reakcija bila spora i loša, boksao je loptu u vratnicu odakle je odsjela u mreži. U 42. minuti zbilo se najbolje što je utakmica ponudila. Arda Turan i Mandžukić odigrali su sjajan dupli pas, pritom je Mandžukić primio loptu sa stoperom Weligtonom na leđima, okrenuo se i s osjećajem je gurnuo u for Ardi. Turčin je pobjegao obrani i zavrnuo s desne strane nisko na lijevo, gdje utrčava Griezmann i s nekoliko metara ubacuje loptu u gol.



Atletico Madrid 3 - 1 Malaga - Liga BBVA (22-11... by latestgoalsforyou

Gabi je mogao na startu nastavka zabiti i treći, njegov je šut zamalo otišao kraj vrata, Arda je prijetio, a gosti su prvu gužvu stvorili u 53. minuti kad se lopta odbila od glave Santa Cruza, pokraj gola. No, Malaga je rasla i u 64. minuti smanjila prednost domaćina. Castillejo je ubacio s lijeve strane, Roque Santa Cruz utrčao na drugu vratnicu i iz voleja zabio pod gredu. Čak je Juanmi imao priliku za izjednačenje, Godin mu je blokirao udarac, da bi u 73. minuti Malaga ostala s desetoricom. Samuel je ugurnuo suprarnika i vrlo strogo mu je Texeira Vitienes dao drugi žuti karton. To im je već šesti crveni karton u tekućem prvenstvu. Do kraja se Kameni mučio, griješio i petljao, ali ponekad i dobro branio kao prilikom udarca Jimeneza koji je ušao umjesto Mandžukića. Griezmann je mogao povećati cifru s tri pogotka ove sezone, Atletico je imao šanse uvjerljivije slaviti, da bude 3:1 potrudio se Urugvajac Diego Godin. Kamenom je još jednom ispala lopta, Tiago ju je podigao pred gol gdje Godin glavom nije imao milosti. Loša vijest je isključenje Gabija u 87. minuti, morat će preskočiti jedan susret Primere.

Hoće li se sve dobro ispasti s Mandžukićem vidjet će se ovih dana, ali s obzirom na to s kakvim je problemima znao igrati, gotovo je sigurno da će se naći na travnjaku već u srijedu u Ligi prvaka (Olympiacos).

Real je glatko prošao maleni Eibar (4:0), Ronaldo je zabio 20. gol u 11 prvenstvenih nastupa, Ancelottijeva momčad čuva prvo mjesto. Atletico se vraća navici pobjeđivanja, nakon izgubljene utakmice u San Sebastianu, na Vicente Calderonu su svladali Malagu 3:1. Igrači Kraljevskog kluba izašli su na teren u dresovima na kojima je umjesto reklame stajalo "Animo Luka", podrška Modriću za što brži oporavak. No, vijesti nisu ugodne, prema najnovijim dijagnostikama spominje se da bi mogao čak četiri mjeseca izbivati s terena.



Eibar 0-4 Real Madrid (Goals & Highlights) 22... by pewdiepieofficia

Real je poveo neregularnim golom jer Benzema je bio u zaleđa kad je vratio loptu Baleu, na čiji centaršut je James Rodriguez zabio glavom iz blizine u 23. minuti. Opet, vidjela se razlika u klasi, ta utakmice nije mogla na pravi način pokazati koliko nedostaje Modrić, iako je lopta išla nešto teže. Njegovu ulogu dobio je Isco. Ronaldo je pogodio i iz igre i s bijele točke, a Benzema je "zakucao" na povratno dodavanje Jamesa. Eibar nije imao prave šanse, nešto više od pet tisuća gledatelja koliko stane na mali stadion bilo je oduševljeno što Real prvi put igra ligaški susret u njihovom gradu.

Linker
23. rujan 2024 01:32