TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
KRUŽI SNIMKA

VIDEO: Manuel Neuer u središtu skandala, legendarni Nijemac postao žrtva umjetne inteligencije

Odvjetnici razmišljaju o tužbi zbog kršenja osobnih prava i Opće uredbe o zaštiti podataka
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2023. 10:58

Manuel Neuer trenutno radi na oporavku i povratku među vratnice nakon što je u prosincu prošle godine slomio nogu na skijanju. Kako je igračev klub Bayern objavio, Neuer bi se trebao vratiti u pogon 2024., ali točan datum još nije poznat.

Međutim, njemački vratar sada se našao u središtu zbivanja zbog nevjerojatnog, pomalo zastrašujućeg skandala. O čemu se radi?

Internetom je počeo kružiti lažan video, kreiran uz pomoć umjetne inteligencije (AI) u kojemu Neuer reklamira aplikaciju ‘‘Strategic Focus‘‘. Najprije je izrezan video u kojemu Neuer sjedi na klupi, a kasnije je uz pomoć AI-a generiran njegov glas:

- Dat ću vam savjet kako možete zaraditi deset tisuća eura u kratkom vremenu - započinje video u kojemu publiku kasnije nagovara da preuzmu aplikaciju:

- Ako imate sreće možete osvojiti pristojan iznos. Ne morate vjerovati da ćete imati sreće od prvog dana, budite strpljivi i nastavite igrati! - govori Neuer u završetku videa.

Prema informacijama Sport1, Neuer sa svojim odvjetnicima razmišlja o pokretanju sudskih postupaka. Video krši osobna prava i Opću uredbu o zaštiti podataka.

Linker
05. svibanj 2024 23:51