AP
BUNDESLIGA

VIDEO Mario Mandžukić postigao prvi prvenstveni gol u dresu Bayerna

Serija pogodaka Marija Mandžukića u dresu Bayerna se nastavlja! Prvo je zabio u Superkupu, potom u Kupu, a sada se u strijelce upisao i u Bundesligi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2012. 19:10

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić sjajno je otvorio novu bundesligašku sezonu. U 1. kolu njegov je Bayern slavio 3-0 na gostovanju kod Greuther Fürtha, a Mandžukić je zabio drugi gol...

Dogodilo se to u 59. minuti kada je dojučerašnji napadač Wolfsburga glavom pospremio jedan odbijanac nakon udarca Arjena Robbena.

Greuther Furth 0-2 Bayern Munich



Vezi mai multe video din sport

Brzonogi Nizozemac pucao je svojom slabijom, desnom nogom, iskosa s desne strane, vratar novog prvoligaša Grün kratko je odbio loptu, a Mandžukić ju smireno iz blizine poslao u praznu mrežu. Bio mu je to četvrti gol u trećoj službenoj utakmici za Bavarce, nakon dvaju golova u DFB-Pokalu i jednog u Njemačkom superkupu.

Inače, prvi gol za Bayern zabio je u 43. minuti Thomas Müller, a treći Robben u 78. iskosa s lijeve strane nakon sretnog odbijenca jednog od obrambenih igrača Greuther Fürtha. Mandžukić je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Claudio Pizarro.

Greuther Furth 0-3 Bayern Munich



Vezi mai multe video din sport

Sjajan start u novu sezonu imala je Fortuna Düsseldorf koja je slavila 2-0 na gostovanju kod Augsburga dvama golovima Danija Schahina, dok je jedinu domaću pobjedu u dosad odigranim subotnjim utakmicama 1. kola ostvarila Borussia Mönchengladbach koja je s 2-1 slavila protiv Hoffenheima, a gol odluke iz sjajnog slobodnog udarca zabio je u 79. minuti Juan Arango.

U redovima poraženog sastava svih 90 minuta odigrao je Boris Vukčević.

U preostalim dvjema odigranim susretima Nürnberg je golom Hanne Balitscha slavio na gostovanju kod HSV-a 1-0, dok su Freiburg i Mainz remizirali 1-1.

Ivica Olić startao je pobjednički u novu sezonu sa svojim novim klubom Wolfsburgom. Sretno i spretno "vukovi" su slavili na gostovanju kod Stuttgarta s 1-0 golom Basa Dosta iz 90. minute. Zabio je Dost, nizozemski napadač ljetos pristigao iz Heerenveena, za pobjedu Wolfsburga u posljednjoj minuti susreta glavom i tako zavio 60.000 gledatelja na Mercedes-Benz-Areni u crno.

Dvije minute prije postignutog gola bosansko-hjercegovački napadač Vedad Ibišević imao je sjajnu priliku iz jedanaesterca dovesti "švabe" u vodstvo, ali je njegov slabi udarac obranio vratar Wolfsburga Diego Benaglio. Imao je Ibišević "zicer" i iz odbijanca nakon promašenog penala, ali je neobjašnjivo loše reagirao i neometan pucao daleko pokraj praznog gola.

Olić je u bundesligaškom debiju za Wolfsburg odigrao svih 90 minuta, dok je Srđan Lakić odgledao susret s klupe za pričuve.

Eintracht je na domaćoj Commerzbank-Areni preokrenuo susret protiv Bayer Leverkusena i na kraju trijumfirao 2-1. Vodili su "apotekari" golom Stefana Kießlinga iz 30. minute, ali su u nastavku za Eintracht zabili Stefan Aigner i Martin Lanig.

Zanimljivo, njemački veznjak Lanig ne zabija često budući mu je ovo tek drugi bundesligaški gol u zadnje tri godine, a posljednjeg je 2010. godine, tada u dresu Kölna, također zabio Bayeru.

Bundesliga, 1. kolo:

Eintracht - Bayer Leverkusen 2-1 (Aigner 57, Lanig 82 / Kiessling 29)

Stuttgart - Wolfsburg 0-1 (Dost 90)

Augsburg - Fortuna Düsseldorf 0-2 (Schahin 69, 79)

Freiburg - Mainz 1-1 (Kruse 49 / Ivanschitz 65-11m)

Greuther Fürth - Bayern 0-3 (Müller 43, Mandžukić 59, Robben 79)

HSV - Nürnberg 0-1 (Balitsch 68)

Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim 2-1 (Hanke 33, Arango 79 / Firmino 67)

Linker
18. svibanj 2024 14:14