ALEX BIERENS DE HAAN Getty Images Via Afp
NE PRESTAJE

VIDEO: Messi golčinom opet oduševio Amerikance i ušao u povijest svog novog kluba

Inter Miami je pobijedio Dallas u osmini finala američkog Liga kupa
Piše: SNObjavljeno: 07. kolovoz 2023. 08:45

Američki klubovi ovih dana igraju Liga kup, a u osmini finala Inter Miami je pobijedio Dallas nakon izvođenja jedanaesteraca, a opet je junak bio Lionel Messi.

Argentinac je u 6. minuti, nakon asistencije Jordija Albe, doveo svoju momčad u vodstvo, ali onda je Dallas uzeo stvari u svoje ruke. S golovima Quihnona, Kamunga i Velasca došli su do 3:1, a kada je Cremaschi smanjio na 3:2, Interov Taylor je u 68. minuti autogolom rezultat vratio na dva pogotka razlike.

Deset minuta prije kraja pao je još jedan autogol - Farfan je smanjio rezultat na 4:3, a onda je na scenu stupio Messi. Ostalo je još pet minuta do kraja utakmice, Inter je dobio slobodan udarac na nekih 18 metara od gola, Argentinac je namjestio loptu, prebacio živi zid i pogodio za 4:4. Taj rezultat je stajao do kraja utakmice te se, bez produžetaka, pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su nogometaši Intera bili bolji i pobijedili Dallas rezultatom 5:5.

Iako je Messi odigrao samo tri i pol utakmice za Inter, s obzirom na kratku povijest tog kluba on se popeo na četvrto mjesto liste strijelaca svih vremena kluba iz Miamija. Argentinac ima sedam golova, a ispred njega su Gonzalo Higuaín s 29, Leonardo Campana sa 16 i Robert Taylor s osam golova.

Linker
13. svibanj 2024 18:41