ANDY LYONS Getty Images Via Afp
US OPEN CUP

VIDEO: Messi opet pokazao magiju. S dvije asistencije odveo momčad do finala gdje ga čeka bivši igrač Lokomotive

Inter Miami je bio bolji od Cincinnatija nakon izvođenja jedanaesteraca
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 08:43

Lionel Messi i njegov Inter Miami igrat će u finalu US Open Cupa. Argentinac je s dvije asistencije pomogao svojoj momčadi da dođu do 2:2 protiv Cincinnatija nakon 90 minuta. Uslijedili su produžeci u kojima je svaka momčad postigla po jedan gol da bi na kraju pobjednika odlučili jedanaesterci u kojima je odlučujući bio promašaj Hagglunda, posljednjeg izvođača za Cincinnati.

Messi nije postigao gol na ovoj utakmici, ali je imao dvije asistencije, obje za golove Campane u regularnom dijelu utakmice. Cincinnati je od 53. minute imao 2:0 da bi Messi u 68. minuti iz slobodnog udarca naciljao glavu Campane koji pogađa za 2:1. Druga asistencija se dogodila u sedmoj minuti sudačke nadoknade kada je Argentinac lijepo prebacio cijelu protivničku obranu i opet pogodio Campanu koji mirno postiže gol za 2:2. Inter Miami je prvi postigao gol u produžecima, preko Martineza u 93. minuti, da bi Kubo izjednačio na 3:3 šest minuta prije kraja produžetaka.

Asistencije Messija pogledajte ovdje i ovdje.

U finalu će Inter Miami igrati protiv Houston Dynama koji je pobijedio Real Salt Lake s 3:1 nakon produžetaka. Tako će Ibrahim Ayllu, nekadašnji igrač Lokomotive, imati priliku boriti se za trofej protiv Messija. Ayllu nije bio u početnoj postavi Houstona u polufinalnoj utakmici, ali je ušao u 62. minuti. Šest minuta ranije za Real Salt Lake je iz igre izašao Damir Kreilach koji je nosi kapetansku vrpcu svoje momčadi.

Linker
07. svibanj 2024 22:36