Navijač u ulozi suca (u sredini)

 SCREENSHOT/TWITTER
POTRAGA PREKO RAZGLASA

VIDEO Može li luđe? Utakmicu kultnog kluba obilježile ozljede sudaca, dvoboj sudio navijač u zlatnim kopačkama

Nakon što se ozlijedio i drugi sudac, službeni spiker krenuo je u potragu za zamjenom
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 07:55

Niželigaški nogomet uvijek ponudi nekakav spektakl, ali ovaj će se teško nadmašiti. Na utakmici engleske League One, trećeg ranga nogometa, između Porsmoutha i Cheltenhama, ozlijedila su se - dva suca. Pomoćni sudac istegnuo je list nakon 35 minuta, a kako to obično biva u takvim situacijama, zamijenio ga je četvrti sudac.

Međutim, uskoro će se pokazati kako niti on ne može nastaviti utakmicu zbog ozljede, a u 57. minuti je uzeo loptu i krenuo prema svlačionici, došlo je tada do prekida susreta. I najbizarnijeg trenutka utakmice. Naime, službeni spiker preko razglasa je krenuo u potragu za kvalificiranim sucima među publikom, a gostujući igrači već su bili natrag u svlačionici. No, na scenu je tada stupio izvjesni Julian Browning, lokalni sudac u nižim ligama, koji je, potpuno neočekivano, postao bitan akter utakmice na koju je došao kao - gledatelj.

- Dobio sam opremu od drugog pomoćnog suca, kratke hlače i čarape koje je drugi službenik imao rezerve i zlatne kopačke koje smo pronašli u svlačionici - rekao je "junak dana", neočekivani pomoćni sudac utakmice.

Nakon što je prvi put podigao zastavicu, dosudivši aut, publika je bila u transu. Iako se brzo prilagodio, imao je i brige.

- Ogroman sam navijač Porsmoutha, već 50 godina, oduvijek sam vlasnik sezonske karte. Adrenalin je proradio. Brinule su me dvije stvari, prva, ako se dogodi sporna odluka, a druga, ako Porsmouth zabije, kako ću reagirati? - rekao je navijač Porsmoutha, kultnog engleskog kluba koji je osvojio dva naslova prvaka prije više od 70 godina, ali i dva FA Kupa, od kojih posljednji 2008., kada je za klub nastupao i Niko Kranjčar.

U konačnici, nije morao reagirati, jer je utakmica završila bez pogodaka, s 21 minutom sudačkog dodatka u drugom poluvremenu, ali i s potpuno bizarnom pričom...

Linker
02. svibanj 2024 18:59