LINDSEY PARNABY Afp
BIZARNA SITUACIJA

Video: Navijači Manchester Uniteda bijesni! Svi pričaju o ovom pogotku, sudac jasan: ‘To je novo pravilo‘

‘Promjena pravila odredila je da će pogodak biti poništen samo ako strijelac igra rukom‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. veljača 2022. 10:35

Manchester United u petak se oprostio od FA cupa, nakon jedanaesteraca je na Old Traffordu slavio Middlesbrough. Crveni vragovi su dominirali, Cristiano Ronaldo nije iskoristio kazneni udarac, pa se autsajder provukao dalje.

Pogodak kojeg su gosti u 64. minuti postigli za izjednačenje izazvao je dosta rasprava na društvenim mrežama, no bivši engleski sudac Mark Clattenburg za Daily Mail je pojasnio kako je u toj situaciji zapravo sve bilo u skladu s pravilima. Koja su, doduše, nedavno promijenjena.

Gol Middlesbrougha bio je regularan, sudac Anthony Taylor nije pogriješio što ga je priznao, tvrdi ovaj sudački ekspert.

- Pravilo o igranju rukom promijenjeno je prošlog ljeta. Duncan Watmore igrao je rukom prije nego što je uposlio strijelca Matta Crooksa. Promjena pravila odredila je da će pogodak biti poništen samo ako strijelac igra rukom, a ne i igrač koji je u posjedu prije njega. U ovom slučaju to je bio Watmore – kazao je bivši engleski sudac.

>>> POGODAK MIDDLESBROUGHA POGLEDAJTE OVDJE

Sudac Taylor mogao je označiti njegovo igranje rukom ako je vjerovao da je ono bilo namjerno.

- No, on nije mislio tako jer je Watmore nije imao pod kontrolom te je ona udarila u njegovu ruku, i slažem se s takvom odlukom. Bilo je to slučajno igranje rukom, stoga je ispravno da je pogodak priznat – objasnio je Mark Clattenburg.

Linker
26. travanj 2024 02:48