JON ENDOW/NEWSCOM/PROFIMEDIA Jon Endow/newscom/profimedia
US OPEN CUP

VIDEO Neuspjeli projekt Barce srušio Biuka i društvo, pa Messijevom proslavom razljutio legendu: ‘Klaune!‘

Talijanska legenda koja dijeli svlačionicu s Biukom nije podržala ovakvo slavlje pogotka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. svibanj 2023. 18:37

Iz velikog derbija Los Angelesa sretnija je izašla momčad Galaxyja, a Stipe Biuk i suigrači LAFC-a oprostili su se od US Open Cupa. Tyler Boyd (49.) i Riqui Puig (52.) srušili su domaćina 2:0 i zaradili plasman u četvrtinu finala.

Pogodak Puiga posebna je krasotica - solo minijaturu započeo je na sredini terena, u jednom trku nanizao trojicu suigrača i zavidnim završnim potezom prevario vratara LAFC-a Eldina Jakupovića. Nekadašnja mlada uzdanica Barcelone pogodak je proslavila u stilu Lionela Messija.

Puig je skinuo dres i raširio ga ispred protivničkih navijača, baš kao što je to u travnju radio čuveni Argentinac kada je u posljednjim sekundama zabio pogodak kojim je Barci donio pobjedu (3:2) nad Real Madridom u El Clasicu. Scena je to koja se pamti i danas, ulazi u rubriku ikonskih proslava poput one ‘Calma, calma‘ u režiji Cristiana Ronalda.

POGODAK PUIGA POGLEDAJTE OVDJE

Dio navijača Puiga je tijekom kopirane proslave obasulo raznoraznim predmetima, no nije se dogodio veći incident. Kasnije se 23-godišnjak oglasio za tamošnje medije u prostorijama unutar stadiona LAFC-a.

- I neki navijači LAFC-a ponekad iskazuju nepoštovanje, ali što je, tu je. Ova proslava jednostavno je sama izašla iz mene, jako sam sretan. Mislim da Galaxy može vladati u Los Angelesu, to me raduje - kazao je Puig nakon što je srušio ljute gradske rivale.

Dok je španjolski veznjak davao izjavu, u kadru se pojavio legendarni Talijan Giorgio Chiellini. Branič je stigao prošlog ljeta iz Juventusa, u utakmici US Open Cupa nije nastupio, ali imao je što reći nakon Puigove proslave.

- Klaune, klaune - dobacio je Chiellini protivniku dok je napuštao BMO Stadion.

LAFC je mogao proći i gore - u prvom poluvremenu Puig je imao šansu za vodeći pogodak, no vratar mu je obranio udarac s bijele točke. Kasnije se iskupio atraktivnim zgoditkom. Inače, Puig nije bio zadovoljan kada je prošlog ljeta saznao da ga se Barca odrekla, jer trebao je biti njihov veliki projekt. Sada gradi karijeru na drugom stranu svijeta.

Stipe Biuk igrao je do 62. minute, režirao jedno ključno dodavanje te zapucao u tri navrata, no svaki je udarac završio u protivničkom bloku. LAFC-u ostaje "posložiti glave" do prvog svibnja, kada je na redu prva utakmica finala CONCACAF Lige prvaka protiv meksičkog Club Leona.

Linker
24. travanj 2024 10:13