Neymar

 PABLO PORCIUNCULA Afp
TEŽAK OPORAVAK

VIDEO Neymar u suzama preklinje fizioterapeuta da mu skrati muke: ‘Prestani, za ime Božje!‘

Brazilskom čarobnjaku su popucali križni ligamenti i menisk lijevog koljena
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. studeni 2023. 11:30

Neymar da Silva Santos Júnior vlasnik je najvećeg transfera u povijesti nogometnog sporta. Njega je PSG u ljeto 2017. platio Barceloni 222 milijuna eura. Tijekom prošlog prijelaznog roka 31-godišnji je Brazilac napustio Pariz i preselio u Saudijsku Arabiju. Za dvogodišnji ugovor Al Hilal je potpisao Neymara, uz gažu od 150 milijuna eura po sezoni! S bonusima i prihodima od marketinških obveza ukupni iznos bi se mogao popeti na 400 milijuna eura. Pritom je PSG na ime odštete dobio 90 milijuna eura.

Iako je percepcija u nogometnom svijetu kako novac za bogate Saudijce nije problem, Neymarovi poslodavci u Al Hilalu iskazuju sve očitije nezadovoljstvo. Neymar je početkom mjeseca operiran nakon što se tijekom kvalifikacijske utakmice (Urugvaj – Brazil 2-0) teško ozlijedio. Pokidani su mu križni ligamenti i menisk lijevog koljena. Zanimljivo, Neymar se ozlijedio sam, prilikom krivog doskoka.

Nakon operativnog zahvata koji je trajao četiri sata Neymaru slijedi razdoblje oporavka i rehabilitacije. Liječnici predviđaju da će izbivati s nogometne scene od šest do devet mjeseci. Izgledno je da će propustiti cijelu ovu sezonu, a pod upitnikom mu je i nastup na Copa America. Osobno je mnogo očekivao od igranja na Prvenstvu Južne Amerike, jer s reprezentacijom Brazila Neymar nije ništa osvojio.

Jedina poveznica s nogometnim fanovima Neymaru su trenutačno društvene mreže. Tako je tri tjedna poslije operacije objavio video na kojemu je zabilježen trenutak kada mu fizioterapeut tretira ozlijeđenu nogu dok Neymar urla od bolova, plače, zapomaže i moli:

- Prestani, za ime Božje!

Linker
09. svibanj 2024 01:35