Alexis Beka Beka

 Norbert Scanella/panoramic/profimedia
PREVEZEN JE U BOLNICU

VIDEO Nogometaš poznatog kluba prijetio da će se baciti s mosta visokog 100 metara, ali tragedija je spriječena

Nadležne službe, predvođene psihologom, uspješno su ispregovarali s nesretnim mladićem
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2023. 12:37

Velika drama odvija se u Francuskoj. Jedan profesionalni nogometaš koji igra za OGC Nice stoji na mostu Magnan na autocesti A8 nedaleko od Nice i prijeti da će skočiti s mosta.

Navodno je riječ o Alexisu Beki Beki koji je izgleda prekinuo ljubavnu vezu nakon čega je potpuno potonuo. Francuski mediji pišu kako je mladić suicidalan, a na terenu su vatrogasci, policija i ostale službe, te psiholog kojeg je poslao njegov klub kako bi pomogao spasiti mladića.

Žandarska patrola osigurava autocestu A8, a policija je pozicionirana malo niže i pokušava spriječiti mladića od skoka. U tijeku su pregovori s igračem, a predvodi ih psiholog. Navodno je mladić generalno nezadovoljan u životu, a sve je kulminiralo nedavnim prekidom ljubavne veze nakon čega je postao i suicidalan.

Nica održava trening, ali on je zatvoren za javnost, a otkazana je i konferencija za novinare koja je bila u planu kasnije popodne. U klubu traje krizni sastanak, a službe na terenu pokušavaju spriječiti najgore.

Nakon nekoliko sati pregovora, policija i psiholog su uspjeli uvjeriti nesretnog nogometaša da siđe i potraži pomoć. Izbjegnuta je tragedija, a Beka Beka je prevezen u bolnicu gdje će mu biti pružena adekvatna pomoć.


Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Linker
21. travanj 2024 18:43