Dries Mertens pomaže u Turskoj

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
SVAKA ČAST

VIDEO: Nogometna zvijezda dala primjer svima, u skladištu pakira pomoć za žrtve potresa u Turskoj

Nije prvi put da se uključio u humanitarnu aktivnost, cijelu karijeru obilježili su mu slični slučaji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. veljača 2023. 09:15

Nakon vrlo ozbiljne štete i tisuća mrtvih uzorokovane razornim potresom u Turskoj, pomoć stiže sa svih strana. Mnoge poznate osobe apeliraju, pozivaju, aktivno se uključuju kako bi pomogli turskom narodu. Na raspologanje su se stavili nogometaš Galatasarayja i Belgije Dries Mertens i njegova supruga.

Bračni par aktivirao se u humanitarnim akcijama te je snimljen sa suprugom Kat Kerkhofs kako pomaže pakirati pakete pomoći koji se šalju u potresom zadesena područja.

Nije doista prvi put da se Belgijac ističe pažnjom prema najslabijima. U Napulju je povremeno odlazio navečer s prijateljima dijeliti pizze beskućnicima. Prvi slučaj zabilježen je nakon gostovanja u prosincu 2018. Nakon što je zrakoplovom sletio iz Torina, Mertens je nazvao dvojicu svojih najbližih napuljskih prijatelja i pozvao ih u ovu plemenitu akciju. Dobro zakamufliran jer nije želio da ga se prepozna, sa šeširom i tamnim naočalama, Dries je mnogo puta kupovao pizze za beskućnike, u različitim dijelovima Napulja.

Također, posvetio se skupljanju odjeće za djecu u bolnicama koje je često posjećivao, djelio im dresove i suvernire s utakmica. A Mertensova velikodušnost tu ne staje, ni ovaj put nije suzdržan tijekom užasnih scena u Turskoj.

Linker
03. svibanj 2024 06:10