CHRISTOF STACHE Afp
SUPERKUP IDE U LEIPZIG

VIDEO ‘One-man show‘ Danija Olma: Pogledajte što je bivši dinamovac napravio Bayernu, utrpao Bavarcima hat-trick

Nakon trogodišnje dominacije Bayerna bavarska momčad poražena je na Allianz Areni rezultatom 3:0
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 21:37

RB Leipzig je novi, premijerni osvajač njemačkog Superkupa. Nakon trogodišnje dominacije Bayerna bavarska momčad poražena je na Allianz Areni rezultatom 3:0, čime je Leipzig po prvi put u svojoj povijesti osigurao ovaj trofej, a velika većina zasluga može pripasti bivšem dinamovcu Daniju Olmu, koji je utrpao hat-trick njemačkom prvaku.

Utakmicu je bolje otvorio Leipzig. Već u trećoj minuti na semaforu je stajalo 1:0 za gostujuću momčad. David Raum poslao je centaršut s lijeve strane terena, a nakon zbrke u petercu lopta je došla do Olma, koji je lijepim prizemnim udarcem doveo Leipzig u vodstvo.

PRVI POGODAK OLMA POGLEDAJTE OVDJE

Tim činom počeo je pritisak Bavaraca, a najraspoloženijim se pokazao Serge Gnabry. Nijemac je bio glavni akter u 16. minuti, kada je odlično uposlio Mathysa Tela, mladog 18-godišnjeg napadača koji se nije proslavio pred golom. Bayern je nastavio pritiskati, dominacija se nastavila sve do završnice poluvremena, kada je ponovno nastupio šou Danija Olma. U 44. minuti Španjolac je primio loptu u šesnaestercu Bayerna i maestralnom minijaturom izbacio dvojac Laimer-De Ligt, nakon čega je mirno poentirao preko vratara Ulreicha.

DRUGI POGODAK OLMA POGLEDAJTE OVDJE

Trener Bavaraca Thomas Tuchel reagirao je odmah na poluvremenu. Mazraoui, Kim Min-jae i Coman zamijenili su De Ligta, Laimera i Pavarda, a time je i inicijativa Bayerna ponovno krenula. Mazraoui je unio živosti na desnoj strani, ponovno se Tel našao u nekoliko situacija, ali lopta i dalje nije htjela u mrežu. U 62. minuti dogodio se najiščekivaniji trenutak, na teren je stupio najskuplji igrač u povijesti Bayerna, Harry Kane.

DRUGI POGODAK OLMA POGLEDAJTE OVDJE

Euforija je trajala samo šest minuta, kada je do tada raspoloženi Mazraoui skrivio jedanaesterac i poklonio Olmu drugi hat-trick u dresu Leipziga. Otvorila se tada utakmica, imao je Leipzig prilike iz kontranapada, ispromašivao se i Bayern s druge strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Linker
19. svibanj 2024 17:19