LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA
SVE ZBOG PROVOKACIJE

VIDEO Opći kaos na Superclásicu: Sudac podijelio sedam crvenih kartona, policija i zaštitari upali na teren

Pobjeda Rivera u završnici susreta ostala je zasjenjena velikim sukobom na terenu
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2023. 07:29

Bio je to pravi derbi. Dok je najveći argentinski klasik, u kojem je River Plate svladao Bocu Juniors s 1:0, ponudio malo nogometnog sadržaja, sukoba i emocija nije nedostajalo. River je pobjedu zapečatio u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Miguel Borja realizirao udarac s bijele točke.

Nije trebalo proći dugo da nastane - kaos. Uzavrele strasti rezultirale su s čak sedam crvenih kartona, od toga šest je pokazano igračima, a jedan treneru Boce Jorgeu Almirónu. Treba reći kako su u teren morali ući i interventna policija i zaštitari kako bi smirili situaciju.

Na tribinama je bilo više od 83 tisuće navijača, a sve je eruptiralo nakon što je Borja zabio iz kaznenog udarca. Igrač Rivera matirao je Sergija Romera, a bivši vratar argentinske reprezentacije požalio se nakon utakmice kako je jedan od igrača Boce počeo s provokacijama nakon pogotka.

- Odlazimo s vrlo gorkim i tužnim osjećajima. (Agustin) Palavecino nam je došao viknuti gol u lice. Dobro sam reagirao, otišao sam ga uhvatiti i reći mu zašto to radim. Moji suigrači su mislili da ću se tući i svi su došli - rekao je Romero.

Nadoknada je u konačnici trajala čak 19 minuta.

Linker
02. svibanj 2024 23:04