Neredi u Beogradu

 SCREENSHOT: TWITTER
NAVIJAČKI NEREDI

VIDEO Opći kaos u Beogradu: Grobari nasrnuli na policiju, stolice letjele u teren, umalo nastradao sudac

Utakmica Čukaričkog i Partizana prekinuta je nakon samo 17 minuta igre
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2023. 19:26

Situacija u srpskom nogometnom prvenstvu pomalo je bizarna. Crvena zvezda mogla je, da su nogometaši TSC-a iz Bačke Topole danas izgubili na gostovanju kod Voždovca, postati prvak čak sedam kola prije kraja lige. Nakon 30 regularnih, a zadnje kolo igra se kroz ovaj tjedan, slijede još međusobni obračuni sedam najboljih momčadi u Ligi za prvaka. Jednokružno, nakon dodatnih sedam kola znat će se konačni redoslijed.

Zvezda je, dakle, u posljednje kolo regularne sezone ušla s 20 bodova prednosti pred drugoplasiranim TSC-om. A u ponedjeljak su na svojoj Marakani dobili Radnički s 2:0 te tako "odmaglili" najbližoj pratnji na +23.

To je značilo da bi, u svakom drugom scenariju osim pobjede TSC-a nad Voždovcem Zvezda već danas mogla izvući šampanjac iz dubokog zamrzavanja.

No u isto vrijeme odvija se i prava borba za Europu i drugo mjesto. U izravnom dvoboju na Banovom Brdu u Beogradu sastali su se Čukarički i Partizan. Utakmica u trenutku završavanja ovog teksta nije završila, makar je trebala, a nije zbog velikog nereda navijača.

Naime, Grobari su na teren bacali baklje uz skandiranje "Uprava, napolje". Sudac dvoboja Milan Mitić zaustavio je utakmicu i to nekoliko puta, a jednom je inzistirao i da se isprazni tribina s najžešćim navijačima Partizana. Potpuni prekid uslijedio je u 17. minuti.

Grobari su se po odlasku s tribina sukobili s policijom, a nakon što je sudac Mitić pokušao primiriti situaciju i nastaviti utakmicu, s tribine je doletjela stolica prema pomoćnom sucu. Tada je definitivno odlučeno da se neće igrati dok se situacija ne primiri.

A na koncu, nije se primirilo, barem ne do kraja dana. Odlučeno je da se utakmica nastavi u srijedu od 18 sati.

Linker
04. svibanj 2024 08:06