Teren Rudeša
 SCREENSHOT
NA RUBU REGULARNOSTI

VIDEO Ovako izgleda teren na kojem sutra igra Dinamo: ‘A molili smo modre da nam kupe traktor...‘

‘Ukrali su nam traktor u 4 ujutro. Molio sam ih da nam doniraju taj traktor, ali nisu htjeli...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. prosinac 2020. 15:53

Traktor! To je glavna priča sutrašnje kup-utakmice Rudeša i Dinama. Idemo od početka priče... Dakle, kako se traktor umiješao u borbu za Rabuzinovo Sunce? Kao što znate, Dinamu se nikako ne sviđa što sraz mora igrati na igralištu Rudeša jer ga smatra neadekvatnim. Ponudili su zamjenu domaćinstava, predložili su Rudešu da se igra u Kranjčevićevoj ulici. Rudešani su im pokazali - palac dolje! Ništa od toga, Modri, dođite vi fino kod nas i igrajte. To je bila poruka iz zagrebačkog kvarta...

- Da, vidio sam i da je Zoran Mamić nakon utakmice na Rujevici kazao da na našem terenu nema trave. Ali, ima trave. Jest, ima i ponešto blata - kazao nam je direktor Rudeša Stipe Čondrić.

E, tu u priču ulazi taj traktor...

- Spustio bih loptu na zemlju, ne da mi se svađati. Mi smo prije nekog vremena pitali Dinamo da nam kupi traktor, da ga donira našem klubu. Nama je netko ukrao traktor prije godinu dana u četiri sata ujutro. Kazao sam ljudima iz Maksimira da nam doniraju taj traktor, čak sam kazao da ću kao direktor kluba sam sjesti na traktor i urediti igralište, te javno kazati da nam ga je Dinamo kupio! Oni to nisu htjeli napraviti. Da jesu, mi bismo imali radni stroj s priključcima s kojim bi maksimalno uredili teren. Traktor je, inače, stavka od 50 do 70 tisuća kuna, mi taj novac nemamo. Nakon svega je naša Uprava odlučila da se igra u Rudešu - kazao nam je Čondrić.

Video: Davorin Olivari

Veli nam direktor da će teren biti u redu jer su u zadnji trenutak pred okršaj uspjeli posuditi traktor i urediti teren.

- Ma, ima trave, nema problema, samo na jednom dijelu ima nešto blata, a kako sad nije padala kiša četiri-pet dana, teren će biti odličan! Prije naše utakmice s Dugopoljem, kad je teren bio loš, kiša je padala skoro sedam dana stalno. Sve smo izvaljali s valjkom i bit će O.K. Imat ćemo sve uvjete za odigravanje utakmice, htio bih da se Dinamo dobro upozna s drugoligaškim nogometom. Bit ćemo dobro domaćini i Dinamo će se ugodno osjećati u Rudešu, makar su nam već javili da će doći s busom i odmah nakon utakmice sjesti u njega, da se kod nas neće tuširati - zaključio je Čondrić.

A što kažu u Dinamu? Trener Modrih Zoran Mamić ovako govori prije predzanje utakmice njegove momčadi ove godine.

- Svi znamo što se sve u Kupu može i što se znalo događati Dinamu u prošlosti kad ozbiljno nije ušao u utakmicu. Želimo biti silno koncentrirani kako bismo odigrali dobru utakmicu i plasirali se dalje. Teren nam ne ide u prilog. Ali, što je, tu je... Nažalost, mi što se tiče terena ne možemo ništa, oni su domaćini, oni su odlučili. Njima će biti lakše jer će se oni sigurno više braniti nego mi. Mi moramo pokazati kvalitetu, odlučnost, hoćemo u sljedeći krug Kupa, to ćemo i napraviti.

Za utakmicu neće konkurirati Ademi, Leovac i Moharrami, svi ostali dinamovci su na raspolaganju treneru Mamiću. Modri zaista jako ozbiljno shvaćaju sraz protiv Rudeša, ne pada ima napamet da na bilo koji način kompromitiraju ovu sjajnu sezonu.

Linker
19. svibanj 2024 08:03