Screenshot
MALONOGOMETNI TURNIR

VIDEO: 'OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA TOMISLAV ŽIDAK NIKAD NE BUDE ZABORAVLJEN' Pogledajte kako je Ćiro najavio Židakov memorijal u Vugrovcu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. srpanj 2019. 18:22

Dvije godine nakon fizičkog odlaska sa stadiona i iz redakcije, Tomislav Židak za vikend se vraća na nogometnu mapu i to u svom prigorskom zavičaju. Umjesto raskošnom reportažom ili duhovitom kolumnom naš nenadmašni kolega javlja nam se kao naslovno lice malonogometnog turnira u Vugrovcu, zahvaljujući grupi nogometnih entuzijasta i fanova Židakova pisma.

Organizator Nenad Lončar natjecanje 16 seniorskih haklerskih momčadi uz nekoliko veteranskih 'revijalki' (subota i nedjelja, 6. i 7. srpnja) najavljuje kao 'Memorijalni turnir Tomislav Židak', dajući tako do znanja da bi priča trebala prerasti u tradiciju.

- Židak je puno učinio za nogomet u našem kraju. Još tamo sredinom sedamdesetih osnovao je malonogometnu momčad 'Dvije vrbe' za koju su nastupali i vaše kolege Anton Samovojska i Boris Ćosić. Usput je igrao veliki nogomet za NK Kašinu. Premda je rano prerastao našu sredinu i otišao za velegradskim ritmom života, ostao je zapamćen kao drag, poseban čovjek. Rekao bih, osebujan lik, a takve su mu uostalom bile i kolumne - objašnjava Lončar.

Kao heroj mnogih Židakovih tekstova Ćiro Blažević obradovao se turniru.

- Kroz svoje novinarstvo Židak je mnoge inficirao nogometom, u velikom smo postotku nogometna nacija upravo zahvaljujući njegovim tekstovima. Organizator je na najbolji mogući način odlučio jednog velikog kroničara otrgnuti od zaborava i siguran sam da će ovaj memorijal trajati vječno - rekao je Ćiro Blažević.

A da prvi Židakov memorijal ne prođe samo kao revijalna priredba, organizator je odlučio privući haklere paletom bogatih nagrada. Pobjednik turnira uz pehar odnosi 8 tisuća kuna, na novčane nagrade mogu računati svi polufinalisti, kao i najbolji igrač te vratar turnira.

Linker
28. travanj 2024 18:53