SIA KAMBOU Afp
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

VIDEO Ovo nije uspjelo ni Šimuniću: Zvijezda Uniteda u istoj utakmici dvaput dobila crveni karton

Sofyan Amrabat prvo je dobio isključujući drugi žuti karton, a onda je intervenirao VAR
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2024. 07:36

Nogometna reprezentacija Južne Afrike posljednja je izborila četvrtfinale afričkog Kupa nacija nakon što je u susretu osmine finala priredila iznenađenje i srušila Maroko (2:0).

Osvajač četvrtog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu bio je veliki favorit, ne samo u susretu osmine finala, već i cijelog afričkog Kupa nacija, ali su ostali bez trofeja.

Ipak, bila je to večer koju će vjerojatno najviše pamtiti jedna od najvećih zvijezda Maroka Sofyan Amrabat. Veznjak Manchester Uniteda na posudbi iz Fiorentine zaradio je nakon prekršaja pri rezultatu 1:0 za JAR drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni. Ali onda se sve maksimalno zakompliciralo.

VAR je pozvao suca da još jednom preispista svoju odluku ne bi li možda promijenio mišljenje, što se nije dogodilo. Čak štoviše, sudac se vratio na teren i povukao žuti karton te mu potom još jednom pokazao crveni karton. Ovaj put - izravni. Amrabat je tako uspio dvaput u istoj utakmici dobiti crveni karton.

Stvari su tada postale još gore za Amrabata i njegove suigrače, faulirani Mokoena lijepo je iz slobodnog udaraca pogodio mrežu Maroka za konačnih 2:0.

Linker
07. svibanj 2024 03:37