Bruno Petković
 SCREENSHOT
KLJUČAN SUDAR

Video: Petković bez dlake na jeziku! ‘Nekad bi bilo bolje da sam sebičniji, ali ja nisam takav igrač...‘

‘Znam da i javnost očekuje više, ali moram jednu stvar reći, nikada nije izostajalo borbe‘
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2021. 11:32

Hrvatska u utorak u 21.00 igra ključnu i odlučujuću utakamicu protiv Škotske. Tri boda su imperativ za Vatrene koji u prva dva susreta nisu prezentirali svoj najbolji nogomet. Tom prigodom javnosti se obratio i Bruno Petković koji je u obje utakmice ušao kao džoker s klupe.

- Odigrali smo ispod svih očekivanja, govorim o igri, o tome kakve mogućnosti imamo, a što smo pokazali. Niti ja nisam na onoj razini koju očekujem od sebe, znam da i javnost očekuje više, ali moram jednu stvar reći, nikada nije izostajalo borbe, trke niti želje - rekao je u uvodu Bruno Petković.

Kako sa Škotskom?

- Neke stvari će sigurno biti drugačije, ali nas je ovdje 26 i ne vjerujem da će se netko postaviti na način da on mora igrati. Momčad je iznad svakog pojedinca i tako se trebamo i ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da ja trebam igrati.

U kakvom je stanju Hrvatska, može li do drugog kruga?

- Ne želim ulaziti u nikakve rasprave s nikim, ali atmosfera je fantastična. Možda zvuči čudno obzirom na to što smo prikazali, ali ne mogu reći da imamo ikakvih problema, sve je na nivou. Naš je posao da se to vidi i na terenu, to je jedino što nam nedostaje, da napravimo taj rezultat koji će nam dati samopouzdanje. Škotska je prava prilika za to.

Prilika koju je imao protiv Češke?

- Nitko sretniji od mene da sam to zabio, nekad treba imati i sreće, ali treba je i zuslužiti. Trebam se nastaviti truditi i raditi. Sav trud bude nagrađen, nekad prije, nekad kasnije. Nepotrebno je da se vraćam na to.

Izbornik Dalić kaže da se ne bi smjeli izvlačiti daleko od gola nego biti ispred njega i više zabijati?

- Nekad bi više pomagalo momčadi da sam sebičniji, ali ja sam uvijek bio momčadski igrač, uvijek ću se zalagati za momčad.

Linker
21. travanj 2024 00:38