SCREENSHOT/SPORTKLUB
ČISTA MREŽA U DERBIJU

VIDEO: Pogledajte čudesnu Livakovićevu obranu! Vatreni poletio zrakom, ove bravure mogle bi spasiti sezonu

Četiri kola prije kraja prvenstva Fenerbahçe i dalje ima šanse za naslov prvaka
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2024. 20:12

Fenerbahçe je u 34. kolu turske Super lige slavio u velikom derbiju protiv gradskog rivala Beşiktaşa s 2:1. U važnoj utakmici posebno se svojim obranama istaknuo hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković.

Da će Fenerbahçe uprihoditi nova tri boda, dala je već nagovijestiti situacija iz 25. minute kada je ‘pocrvenio‘ gostujući veznjak Al Musrati. Samo pet minuta poslije u strijelce se upisao Michy Batshuayi na asistenciju Dušana Tadića.

U 40. minuti naš je Livi sačuvao mrežu netaknutom. Albanski napadač Ernest Muci sjurio se u šesnaesterac, a vratar Vatrenih pravovremeno izletio i zatvorio bliži kut.

Na samom početku drugoga dijela Livaković je izveo još efektniju obranu. Nakon kornera najviše je skočio kongoanski napadač Beşiktaşa Jackson Muleka i sjajno tukao glavom. Na to je naša reprezentativna ‘jedinica‘ reagirala refleksnom obranom i loptu, koju su već svi vidjeli u golu, očistio s gol-linije!

LIVAKOVIĆEVE OBRANE POGLEDAJTE OVDJE.

U 69. minuti vodstvo Fenera povećao je İrfan Can Kahveci i tu se činilo da će drugoplasirana momčad prvenstva lakoćom upisati bodove. Ipak, dramu je u završnici unio ofenzivac gostujuće momčadi Cenk Tosun kada je prekrasnim pogotkom iz okreta s vrha šesnaesterca svladao Livakovića u 82. minuti. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

Četiri kola prije kraja prvenstva Fenerbahçe i dalje ima šanse za naslov prvaka, pogotovo što će u predzadnjem kolu igrati protiv izravnog rivala Galatasaraya koji mu sada bježi četiri boda. Dakako, Fener se nada i kojem posrtaju izravnog konkurenta...

Linker
27. travanj 2024 20:31