RAFAL OLEKSIEWICZ/PA IMAGES/PROFIMEDIA Rafal Oleksiewicz/Pa Images/Profimedia
GLIK VS. WALKER

Video: Pogledajte eksces o kojem bruji nogometna Europa, razmišljalo se i o prekidu derbija

Nakon što je sudac Daniel Siebert odsvirao kraj prvog dijela, malo se ‘zagužvalo‘...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2021. 16:27

Poljaci nisu rasistički vrijeđali Engleze nakon jučerašnje kvalifikacijske utakmice za SP u Varšavi. Tako barem odlučno tvrde predstavnici njihovog nogometnog saveza, a FIFA je, pod čijom je susret ingerencijom, pokrenula sveobuhvatnu istragu da bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo.

Podsjetimo, zaiskrilo je na poluvremenu, nakon što je sudac Daniel Siebert odsvirao kraj i poslao igrače u svlačionicu. Vinovnici čina su Poljak Kamil Glik i suparnik mu, Englez Kyle Walker. Glik je, prema navodima, uštipnuo Walkera za vrat nakon što su izmijenili nekoliko, vrlo vjerojatno, srdačnih riječi.

Bilo je to, kako će Glik kasnije reći, samo u žaru borbe za posljednji posjed lopte u prvom dijelu. Engleska se strana zasad nije formalno oglašavala, ali su putem svojih medija najavili pokretanje neke njihove, poluprivatne istrage. Poljski tim-menadžer Jakub Kwiatkowski izjavio je nakon utakmice da su iz Engleske već na poluvremenu delegatu prijavili incident i naložili istragu.

image
LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Lukasz Grochala/cyfrasport/Zuma Press/Profimedia

Incident između Walkera i Glika pogledajte OVDJE.

- Naši igrači nisu rasisti, u to vas uvjeravam. Poznajemo ih u dušu i stojimo iza njih - rekao je Kwiatkowski.

Čim su ostali na terenu vidjeli incident između Glika i Walkera, doletjeli su do mjesta događaja, a kratka verbalna prepirka ubrzo je prekinuta. Engleski tim-menadžeri pošli su do četvrtog suca, a jedno se kraće vrijeme razmišljalo i o prekidu utakmice. Međutim, naloženo je da se odigra i drugo poluvrijeme, koje je također prošlo uz laganu nervozu, ali bez značajnijih incidenata koji bi potpalili vatre iz prvog dijela.

- Dogodio se samo verbalni incident. Nakon utakmice htio sam Walkeru dati ruku, no odbio je rukovati se sa mnom.

Linker
19. travanj 2024 06:06