VLADO KOS/CROPIX
FEŠTA U ŽUPANJI

Video: Pogledajte golove Hajduka i majstoriju Caktaša protiv trećeligaša, ali jesu li domaći oštećeni?

U 21. minuti sudac utakmice Ante Čuljak nije dosudio kazneni udarac za domaću momčad.
Piše: Antun GrgićObjavljeno: 06. listopad 2020. 18:06

Umjesto dupkom punog stadiona Graničara u Županji domaćin se morao pridržavati svih uputa zbog pandemije pa je na stadion smio pustiti samo 1500 gledatelja. Povijesni susret za Županjce odigran ipak pred dobro popunjenim gledalištem. Već dva sata prije utakmice gledatelji su počeli pristizati na stadion, pa je ulazak prošao bez ikakvih problema. U godini kada Graničar slavi 100 godina postojanja i besprekidnog djelovanja i proslave 140 godina prvog igranja nogometa sve su proslave morale biti stopirane, tako da je ova utakmica došla kao najljepši poklon svima koji rade u klubu i svima onima koji podupiru taj rad.

Nogometaši Hajduka su prije dva dana pristigli u Slavoniju i u nedjelju nakon održanog treninga na stadionu Cibalije bili gosti u Bošnjacima kod Ante Franjića, vlasnika restorana, koji je veliki navijač Hajduka i osobni prijatelj s trenerom Harijem Vukasom. Svoj doprinos ovom susretu dali su i navijači Hajduka koji9h u Županji, po riječima tajnika udruge, ima oko 400, rekao nam je da će na stadionu biti preko 500 njih. S druge strane ne mali broj navijača Graničara Olimpijaca bilo je na istočnoj tribini i cijelu utakmicu gromko navijali za svoj Graničar.

Trener Graničara Dražen Ilić na travnjak je protiv Hajduka poslao trenutno najjači sastav koji ima, dok s druge strane trener Hari Vukas to nije mogao. U najavi ovog susreta trener Hajduka je izjavio kako će od prve minute napasti obranu Županjaca iz svih oružja kako bi što prije riješio pitanje pobjednika i utakmicu uveo u mirne vode. Međutim s time što je zamislio nisu se složili igrači Graničara koji su od prve minute hrabro stali u betonski zid ispred svojeg vratara i odolijevali Splićanima sve do 27. minute.

Do prvog pogotka Hajduka zabilježili smo dvije prilike Hajduka i isto toliko Graničara. Domaći nogometaši su očito odlično bili pripremljeni za ovaj susret, jer su fantastičnom transformacijom nakon oduzete lopte bili opasan protivnik za Splićane. Analiza će pokazati dali je sudac Ante Čuljak pogriješio kada nije svirao penal u 21. minuti kada je odlučnu loptu od Lotara Hodak primio u šesnaestercu, a natrčali vratar Hajduka Ljubić odnosi zajedno s loptom. Odlično proigravanje Diamantakosa za Caktaša unutar šesnaesterca Graničara izbacuje Caktaša pred Ivkića i nije mu bilo teško poentirati za vodstvo. U 39. minuti na semaforu je 1:1. Po desnoj strani odlično je povukao Hodak i uposlio Lešića koji uz korner liniju vara Simića izbacivši ga iz igre i potom odlično nabacio na drugu stativu gdje loptu spremno dočekuje Lotar i glavom zakucava za poravnanje.

Do kraja poluvremena još bilježimo odličan pokušaj s ruba šesnaesterca Gyurcsa,a li je vratar Ivkić bio na mjestu i ukrotio loptu.

U drugom dijelu nije bilo toliko prilika. Momčad Graničara se hrabro i umješno branila te kontrama pokušala doći do vodstva, ali ipak gosti postižu drugi pogodak u 65. minuti. Lopta je došla do Caktaša na lijevom vrhu šesnaesterca i odlično vidio da je Ivkić malo izašao sa svojeg gole te ga lobom uz pomoć prečke svladao. Lijep pogodak. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a nije bilo niti nekih velikih prilika za to. Odlična utakmica za sladokusce, a pogotovo za navijače i simpatizere Graničara čija je momčad pokazala da se može nositi i s jačim protivnicima od trećeligaša.


ŽUPANJA Spomen stadion prvog igranja nogometna u Hrvatskoj. Gledatelja 1500. Sudac: Ante Čuljak 7 (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Bučar. Četvrti sudac: Dadić. Delegat: Valić. Kontrolor: Ljubičić.

STRIJELCI: 0:1 Caktaš (27), 1:1 Lotar (39), 1:2 Caktaš (65)

GRANIČAR: 4-4-2 - Ivkić - Miličević (od 59. Cerovski), Berač, Pejčić, Kegalj (od 82. Miličić) - Lotar, Vincetić (od 82. Lukačević), Babić, Hodak - Pastuović (od 82. Huber), Lešić (od 68. I. Kovačević ). Trener: Dražen Ilić.

HAJDUK: 4-3-3 - Ljubić - Jakoliš, Simić (od 75. Radić), Vušković, Bekavac, Čuić - Jradi, Teklić (od 63. Jairo), Caktaš - Diamantakos, Gyurcso (od 75. Kreković). TRENER: Hari Vukas.

Linker
10. svibanj 2024 01:06