Chelsea - Leicester

 GLYN KIRK Afp
FA KUP

VIDEO: Pogledajte jedan od najluđih autogolova sezone, Chelsea jedva izbjegao pravu dramu s drugoligašem

Londonski klub pridružio se Manchester Cityju i Coventryju u polufinalu
Piše: HINAObjavljeno: 17. ožujak 2024. 16:31

Nakon Manchester Cityja i Coventry Cityja, plasman u polufinale engleskog FA kupa izborio je i Chelsea porazivši u polufinalnom susretu na Stamford Bridgeu drugoligaša Leicester City sa 4-2.

Bila je to sjajna utakmica s brojnim obratima i šest golova, promašenim kaznenim udarcem, crvenim kartonom i dramom u sudačkoj nadoknadi.

"Bluesi" su poveli u 13. minuti golom Marca Cucurelle, a u 26. minuti je londonski sastav mogao povećati vodstvo. Međutim, Raheem Sterling nije uspio svladati golmana sa bijele točke, njegov udarac obranio je Jakub Stolarczyk. Ipak, Chelsea je u posljednjim trenucima prvog dijela zabio i drugi gol, a strijelac je bio Cole Palmer.

Gosti su smanjili u 51. minuti nakon autogola Axela Disasija s velike udaljenosti, a 12 minuta kasnije Stephy Mavdidi je izjednačio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 70. minuti kada je Callum Doyle isključen zbog prekršaja.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Domaćin je s igračem više uspio u drugoj minuti sudačke nadoknade zabiti sa 3-2, a gol je zabio Carney Chukwuemeka. Pobjedu "Bluesa" potvrdio je Madueke u osmoj minuti nadoknade.

U subotu su plasman u polufinale izborili drugoligaš Coventry City koji je kao gost sa 3-2 porazio Wolverhampton, dok je Manchester City bio bolji od Newcastle Uniteda sa 2-0.

U posljednjem četvrtfinalnom susretu večeras se sastaju Manchester United i Liverpool.

U nedjelju je odigran i jedan dvoboj Premier lige. Nogometaši West Hama i Aston Ville odigrali su 1-1 u susretu 29. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Domaćin je poveo u 29. minuti golom Michaila Antonia, a isti je igrač u 49. minuti zabio i drugi gol. Međutim, pogodak je poništen zbog igranja rukom.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 79. minuti, a strijelac je bio Nicolo Zaniolo u 79. minuti. West Ham je u šestoj minuti nadoknade još jednom uspio ugurati loptu u Villinu mrežu, međutim pogodak Jarroda Bowena je poništen nakon VAR analize, ponovo zbog ruke. Provjera je trajala čak šest minuta, a engleski mediji navode kako je cijela situacija vrlo sporna.

Aston Villa je četvrta sa 56 bodova, dok je West Ham na sedmoj poziciji sa 44 boda.

Na vrhu su Arsenal sa 64 boda, koliko ima i Liverpool na drugoj poziciji. Manchester City je treći sa 63 boda.

Linker
22. travanj 2024 19:01